Totodată, două unități comerciale care vindeau alcol în apropierea secțiilor de votare, au fost de asemenea sancționate.

”Procesul electoral s-a desfășurat, până la ora acestei declarații (20.00 – n.r), fără a fi înregistrate incidente în planul siguranței publice sau în ceea ce privește buna desfășurare a exercitării dreptului la vot.

Polițiștii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că, în această după amiază, o persoană din comuna Crăciunelu de Jos a postat pe o rețea socială o fotografie cu partea din spate a actului de identitate având aplicat timbru autocolant cu mențiunea ”votat” împreună cu îndemnul de a vota o anumită formațiune politică.

Persoana a fost sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile art. 98 din Legea 208 din 2015, pentru continuarea propagandei electorale.

În jurul orei 17,30, pe parcursul activităților de patrulare desfășurate în teren de forțele de ordine, s-a constatat faptul că la două societăți comerciale din Alba Iulia, situate la o distanță mai mică de 500 de metri de două secții de votare, se comercializează băuturi alcoolice.

Reprezentanții societăților comerciale au fost sancționați contravențional, conform Legii 208 din 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

Misiunea forțelor de ordine continuă. În acest moment, la cele 439 de secții de votare dar și în teren sunt prezenți peste 800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

După încheierea votului, efectivele MAI vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Biroul Electoral Județean a buletinelor de vot și a celorlalte materiale care rezultă în urma votării”, a transmis comisarul de poliție Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt IPJ Alba.

Amenda pentru instigarea alegătorilor la secțiile de votare cu privire la susținerea unei anumite persoane, este sancționată ori cu un avertisment, ori cu o amendă cuprinsă între suma de 4.500 de lei și 10.000 de lei. De asemenea, și continuarea propagandei este sancționată tot la fel.