Este premiul pus la bătaie de doi dezvoltatori imobiliari și o fundație de caritate, pentru a încuraja vaccinarea împotriva virusului care a distrus omenirea.

Sino Group, Ng Teng Charitable Foundation şi Chinese Estates Holdings au anunţat că vor oferi o garsonieră în cadrul unei trageri la sorţi dedicate persoanelor vaccinate din Hong Kong. Este vorba despre o loterie, organizată cu scopul de a se imuniza populația, relatează AFP.

„Sperăm că această tragere la sorţi va duce la creşterea ratei de vaccinare din Hong Kong. Propunerea de a oferi bani în numerar sau ceva tangibil pentru a îi incita pe oameni să se vaccineze nu ar trebui să fie făcută de către Guvern”, a declarat Daryl Ng, directorul fundaţiei menţionate.

O garsonieră în valoare de un milion de euro. Cine o poate câștiga

La loterie pot participa persoanele cu vârsta de 18 ani, imunizate cu ambele doze ale unui vaccin anti-COVID. Participarea este valabilă inclusiv pentru cei care deţin o viză de lucru.

În Hong Kong, rata vaccinării este extrem de scăzută. Oamenii nu au încredere în serul anti-COVID. Doar  20% din populaţia din Hong Kong a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva coronavirusului şi doar 14% dintre rezidenţi au primit ambele doze, relatează sursa citată.

Oficialii din Hong Kong au cumpărat 7,5 milioane de doze de vacin de la rupul mericano-german Pfizer-BioNTech şi tot atâtea doze de producătorul chinez Sinovac.  Vaccinul produs de  compania asiatică nu a fost încă aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, informează Organizația Mondială a Sănătății(OMS)

Vaccinul anti-COVID scindează lumea

În mai multe state ale lumii au început să apară faciltăți pentru persoanele imunizate anti-COVID. Au voie să participe la mai multe evenimente decât cele care au trecut prin boală sau trebuie să dovedească medical că nu sunt infectate. Sunt opinii diferite, multe dintre ele bazate pe principiul discriminării.