România va primi o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, luni, 15 martie. Vaccinurile vor ajunge în mai multe centre din țară.

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), luni, țara noastră va primi 224.640 de doze de vaccin produs de compania PfizerBioNTech.

Compania va livra dozele de vaccin pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul va fi asigurat de către firma producătoare către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile vor fi transportate în condiții de maximă siguranță, fiind depozitate în containere speciale. Fiecare container are gheață carbonică și folie etanșă.

Peste 200.000 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajung în țara noastră

Dozele de vaccin vor fi preluate de la aeroport și transporate de către firma producătoare către următoarele centre din țară:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 63.180 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov – 26.910 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 25.740 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 25.740 doze.

În toate centrele de vaccinare se vor folosi, pe lângă noile vaccinuri pe care țara noastră le va primi, și cele din tranșele anterioare. Procesul de vaccinare se va derula pe baza solicitărilor transmie la Centrul Național și centrele regionale de depozitare.

Conform contractului semnat cu firma producătoare, România primește, săptămânal tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Tot de luni, 15 martie, populația generală se poate înregistra pentru vaccinare. Conform spuselor premierului Florin Cîțu, în luna martie se vor livra 1,5 milioane de doze de vaccin pentru imunizarea populației. De asemenea, din luna aprilie, tranșele de vaccin vor ajunge la 2 milioane de doze.