Astăzi, 11 martie, urmează să ajungă în România un număr de 103.200 de doze de vaccin AstraZeneca la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, transportul va fi asigurat de către firma AstraZeneca. Dozele de vaccin vor fi transportate în București pe cale terestră.

Dozele produse de către AstraZeneca vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare din cadrul Institutului ,,Cantacuzino”.

Unde vor fi distribuite vaccinurile?

Procesul de vaccinare continuă în toată țara, dozele fiind distribuite în următoarele centre:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Pe 8 martie, în urma recomandărilor a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și Grupului Științific și Medical au luat decizia de a renunța la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de către AstraZeneca.

S-a renunțat la limita de vârsta pentru vaccinul AstraZeneca

„Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă.

Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi”, se mai arată în comunicat, informează AGERPRES.

Astăzi, 11 martie, 103.200 de doze de vaccin produs de către compania AstraZeneca va ajunge în România. Vaccinurile vor fi transportate, pe cale terestră, de către firma producătoare. Dozele de vaccin vor fi distribuite în mai multe centre din țară. Serul va fi depozitat la Institutul ,,Cantacuzino” din capitală.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.