Maramureș. Scandal în Consiliul Local din cauza deșeurilor. Oamenii au luat cu asalt ședinta de Consiliu Local și au cerut imperativ aleșilor locali să nu transforme localitatea într-un munte de deșeuri.

Scandal în Maramureș legat de deșeuri.

Proiectul autorităților viza, inițial, dezmembrarea a trei hectare de teren dintr-o pășune comunală.

Siuatia este cu adevărat revoltătoare, deoarece pentru sistemul de management al deșeurilor din Maramureș s-au cheltuit deja peste 100 de milioane de euro, fonduri europene și de la bugetul public local.

Maramureș. Scandal în Consiliul Local din cauza deșeurilor

Primarul orașului Șomcuța-Mare, Gheorghe Buda, a retras proiectul de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, iar aleșii municipali și-au cerut scuze cetățenilor, din cauza situației create, asigurându-i că nu vor vota un depozit de gunoi pe teritoriul localității.

Unii dintre locuitori nu au ezitat să-i scrie edilului Buda, prin care se opun depozitului de gunoi.

Nu depozit! Depozitul de la Satu Nou e plin după 3 ani, fără perspectiva imediată a procesării deșeurilor(cel mai probabil o să stea mult și bine așa)

Repeziciunea cu care s-au desfășurat procedurile de propunere, aprobare, dare în folosință a amplasamentului depozitului de gunoi menajer din Șomcuta la sfârșitul anului trecut mă fac să cred că prețul de contrucție și exploatare a depozitului de gunoi va fi foarte mare dacă se dorește

asigurarea securității ecologice pe care o promite președintele CJ și primarul din Șomcuta. Ori bugetele aflate deja pe deficit și mandatul dumneavoastră de a gestiona cât mai eficient resursele financiare ale comunității intră în conflict cu o execuție rapidă a proiectului, sunt doar câteva dintre argumentele oamenilor din Șomcuța Mare  împotriva amenajării depozitului pentru deșeuri.

Cum a ajuns Maramureș să nu aibă depozit de deșeuri

Primăria din Șomcuța Mare a renunțat la proiectul de pe ordinea de zi privind depozitarea gunoiului menajer, după ce zeci de oameni s-au revoltat că animalele lor vor mânca gunoi, nu iarba de pe pășune.

Edilul Gheorghe Buda a menționat că va cere Consiliului Județean Maramureș să facă un studiu de impact asupra mediului, până atunci, proiectul rămâne retras.

Unul dintre cele mai frumoase județe din țară arată ca o imensă groapă de gunoi,după ce firmele care aveau obligația să se ocupe de gestionarea deșeurilor au rămas fără avize.

În prezent, deșeurile din Maramureș sunt transportate la Oradea și la Baia Mare.