La final de an 2020 și la început de an 2021 mai multe cadre medicale au pierdut lupta cu coronavirusul și renumitul cântăreț de muzică populară Nicolae Sabău a decedat tot din cauza COVID-19 la vârsta de 91 de ani.

Primarul Municipiului Aiud, Oana Badea, a anunțat pe Facebook că este în izolare

În județul Alba, primarul municipiului Aiud, Oana Badea, este în izolare deoarece fiul ei a fost confirmat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut , duminică, 03.01.2021,de către Oana Badea pe pagina sa oficială de Facebook: ”Aștept cu răbdare acel mâine în care pot ieși din izolare. Din păcate, nu-mi pot relua activitatea de mâine, cum aș fi vrut. Fiul meu a fost diagnosticat cu Covid-19. Ne e dat să trecem împreună peste asta”. Potrivit celei mai recente raportări, incidența cazurilor COVID în ultimele 14 zile în județul Alba era de 2,04 (52 cazuri în perioada 19 decembrie – 1 ianuarie).

Vestea bună este că chiar de luni, 4 ianuarie 2021, începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în județul Alba. În prima fază vor fi disponibile primele 975 de doze de vaccin marca Pfizer, existând stabilite 8 centre locale de vaccinare, iar imunizarea se face pe baza unor liste cu solicitări nominale, în prima fază doar pentru personalul medical, potrivit DSP Alba.

Centrele de vaccinare din județul Alba

Centrele de vaccinare la nivelul județul Alba sunt: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeș, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orășenesc Cugir, Spitalul Orășenesc Câmpeni, Spitalul Orășenesc Abrud, Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

Speranțele sunt puse în rapiditatea cu care se va desfășura campania națională de vaccinare. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col. dr, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic. Întrebat dacă este optimist că în luna iunie vom avea 3 milioane de români vaccinaţi anti-COVID-19, el a răspuns că este convins că numărul va fi mult mai mare.