Începând de anul acesta, cei care doresc să-și achiziționeze o casă la doar 1 euro, acum o pot face. Unde este posibil așa ceva?

În Italia, pe versanții Muntelui Etna, în apropiere de Taormina și plajele de pe coasta de est a Siciliei, statul italian scoate la vânzare peste 900 de case abandonate. Jumătate din casele scoase la vânzare sunt ruinate și pot fi achiziționate la incredibilul preț de 1 euro.

Unele dintre case se vând, de asemenea, cu 4.000- 5.000 de euro. Primarul orașului a venit cu această idee deoarece satul său a suferit foarte mult datorită scăderii populației de la 14.000 la începutul anilor 1900 a ajuns la 3.000 astăzi.

Prețul unei case în Italia pornește de la 1 euro

„Avem un imens patrimoniu arhitectural de salvat, plin de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulți oameni, lăsând în urmă o grămadă de case vechi, pitorești, multe chiar datând din Renaștere”, spune primarul,informează CNN.

Castiglione di Sicilia stabilește, de asemenea, prețul proprietăților în funcție de starea caselor.

„Am realizat un studiu aprofundat care cataloghează fiecare proprietate pe baza hărților și a datelor din registrul funciar. În funcție de condițiile lor, clădirile vor fi vândute la prețuri diferite, începând de la 1 €”, spune Camarda.

O altă localitate din Sicilia a avansat această inițiativă de case de la 1 euro. Primarul a precizat că se va face o listă cu casele ce vor fi puse în vânzare și vor examina cererile potențialilor cumpărători. Cei care vor cumpăra casa au obligația să o restaureze și reabiliteze pentru a fi utilizabilă pe viitor.

Nu e prima dată când autoritățile italiene scot la licitație sute de case la un preț simbolic de 1 euro. Municipalitățile au speranța că prin această metodă vor reuși să readucă cât mai multe persoane în satele uitate din Sicilia. Totodată, de reamintit este faptul că cine cumpără o casă în acele zone trebuie să o reabiliteze.