Mesajul oficialului BOR(Biserica Ortodoxă Română) vine, imediat după ce premierul Florin Cîțu a cerut sprijin în susținerea campaniei de vaccinare anti- Covid.

„Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară.

În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită. Să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului. În urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, a precizat Vasile Bănescu, pentru Antena 3.

BOR susține campania de vaccinare anti- Covid

BOR a transmis în mod clar că susține vaccinarea anti- Covid. În urmă cu două luni, persoane neidentificate la acest moment distribuiau materiale împotriva vaccinării Covid, folosindu-se de însemnele bisericești.

Mai multe episcopii din țară s-au văzut nevoite să facă precizări. Oficialii BOR susțin că este alegerea fiecăruia. Materialele pe care le distribuie fac referire strictă la ce presupune vaccinarea din punct de vedere medical. Este o transmitere de informații.

Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește imunizarea împotriva COVID.   Membrii clerului le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, se precizează într-un comunicat BOR.

Ultimele date oficiale arată că, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 2.858.442 de doze unui număr de 1.914.884 de persoane, dintre care 971.326 au primit o doză, iar 943.558 şi doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 138 de reacţii adverse, 16 de tip local şi 122 de tip general.

Oficialii Guvernului spun că este posibil să nu mai avem atât de multe restricții, de la 1 iunie.

sursă foto: basilica.ro