Bicicleta albă, amplasată în zona Palatului Baroc în memoria unei tinere care a decedat în urma unui accident rutier, a fost distrusă zilele trecute

Bicicleta albă amplasată în urmă cu câţiva ani la intersecţia străzilor Muzeului cu Şirul Canonicilor, în zona Palatului Baroc, în memoria unei tinere care a murit în urma unui accident rutier în acelaşi loc, a fost distrusă zilele trecute, la 6 ani de la tragedie. Bicicleta a fost deteriorată în urma unui accident petrecut în zonă, relatează cotidianul local Bihoreanul.

Bicicleta albă, care adesea era împodobită cu flori, a fost aşezată la intersecţia celor două străzi în ianuarie 2015. Ea a fost expusă la numai câteva săptămâni după moartea tinerei Kiss Boglárka, în memoria acesteia.

Nefericitul accident s-a petrecut în timp ce tânăra, de numai 29 de ani, se întorcea de la bunica sa. La vremea respectivă Poliţia Bihor a transmis că Boglárka „circula pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga”, fiind lovită de maşina condusă de un bărbat de 36 de ani din Sălard. Tânăra s-a stins la spital, chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2014, precizează sursa citată.

La numai câteva săptămâni, în 9 ianuarie 2015, familia, rudele şi apropiaţii au organizat un eveniment de comemorare a tinerei, mergând la locul accidentului. Atunci au dus cu ei şi o bicicletă albă, asemănătoarea cu cea a fetei, dar şi candele, flori şi coroane. De atunci, bicicleta albă s-a aflat  decorată cu aranjamente de flori sau candele colorate în memoria orădencei.

În urma demersului, familia a reuşit să adune câţiva martori. „Au reuşit să găsească două sau trei persoane, însă poliţiştii nu prea i-au băgat în seamă. Până la urmă au decis că accidentul s-a produs din culpă comună, iar şoferul a primit 3 ani de închisoare cu suspendare„, a povestit, Oras Laszlo, tatăl fostului logodnic al fetei.

Bicicleta albă a devenit un simbol al zonei

Recent însă bicicleta albă, devenită un simbol al zonei, a fost distrusă în urma unui accident petrecut săptămâna trecută în zonă. Una dintre maşinile implicate a intrat în stâlpul de care era sprijinită bicicleta, distrugându-o complet.

La mai bine de şase ani de la moarte tinerei, familia va înlocui bicicleta veche. Acum chiar cu cea care i-a aparţinut tinerei, şi pe care o conducea şi în ziua accidentului. „Aceasta a fost reparată după ce familia a primit-o de la poliţie”, a precizat Oras Laszlo.