Varadinum Foto Club – locul 12 la ediția ”World Cup for Clubs”2020 organizată de FIAP

Federaţia Internaţională de Artă Fotografică ( FIAP ) și-a anunțat oficial pe web-site-ul personal câștigătorii pentru anul 2020 și în acest an clubul orădean de fotografie s-a clasat pe o poziție deosebit de bună. Varadinum Foto Club din Oradea a obținut un merituos loc 12 în cadrul acestei competiţii internaționale în care s-au înscris 213 fotocluburi din lume. Artistul fotograf orădean, Ovi D. Pop, care a mai obținut câteva premii internaționale individuale, a declarat că este cea mai înaltă poziţie câştigată până acum de un club din România.

Concursul „World Cup for Clubs” (Cupa mondială a Fotocluburilor) este organizat la finalul fiecărui an de federaţie şi este dedicată tuturor cluburilor din lume. În 2020 câștigătorul concursului a fost clubul Eurasia din Rusia care a obținut 406 puncte și a avut 16 imagini acceptate de către juriul internațional. Pe locul secund a fost desemnat clubul britanic Wigan 10 Foto Club care a obținut 394 de puncte cu cele 18 fotografii pe care le-a avut acceptate. Locurile 3 și 4 au revenit tot unor cluburi britanice deosebit de renumite: Catchlight Camera Club ( loc 3 cu 392 de puncte și 16 fotografii) și Smethwick Photographic Society (locul 4 cu 388 puncte, 15 fotografii acceptate).

Juriul ”World Cup for Clubs” 2020

La ediţia din anul 2020 s-au înscris 213 de cluburi din 51 de ţări, iar juriul internațional a fost format din artiştii fotografi Csaba Balasi din România, Sergey Buslenko din Ucraina şi Bronwen Casey din Australia. Fiecare echipă a putut trimite douăzeci (20) de fotografii, câte două fotografii maxim pentru fiecare membru de club.

Varadinum Foto Club din Oradea a obținut un punctaj de 371 de puncte cu cele 12 fotografii acceptate de către juriu, revenindu-i onoranta poziție a 12-a în clasamentul internațional. Unul dintre cele mai active fotocluburi din ţară, Varadinum a trimis la concurs 20 de imagini realizate de artişti fotografi deja consacrați și renumiți: Ovi D. Pop, Adela Rusu, Mariana Scubli, Ionuţ Jarca, Kornel Popa, Mihai Bogdan, Liviu Paşcalău, Marian Plaino, Jozsef Ban şi Marius Bodea.