Oradea. Concertul ,,bucuriei” a avut loc la balconul Casei Kolozsváry, unde orădenii s-au putut bucura de un eveniment unic. Mai mulți artiști au cântat, pentru mai bine de o oră, muzică clasică.

Concertul a fost organizat de proprietarul Casei Kolozsváry, jurnalistul maghiar Villányi Zoltán. El a precizat cât importante sunt evenimentele culturale și periada aceasta a fost grea pentru toată lumea.

„Ştim că această perioadă a lăsat lumea fără evenimente. Am vrut să le oferim ceva special trecătorilor şi am decis să facem acest concert atât pentru promovarea clădirilor istorice, cât şi pentru promovarea zonei centrale.

Vremea a ţinut cu noi, ba mai mult, s-a potrivit să fie chiar ziua în care autorităţile au decis renunţarea purtării măştii de protecţie în exterior”, a precizat Villányi Zoltán, informează Bihoreanul.

Oradea. Concert de la balcon pentru orădeni

În jurul clădirii s-au adunat peste 70 de persoane care s-au bucurat de concertul de muzică clasică susținut de la etajul 1.

Un orădean a precizat că această zi va rămâne în memorie datorită evenimentului unic organizat cu ocazia eliminării măștii în aer liber.

„Este impresionant. O zi atât de frumoasă a devenit memorabilă pentru noi datorită acestor artişti și a celui căruia i-a venit ideea. Ne-au făcut să zâmbim”, a spus o orădeancă în timpul concertului.

Evenimentul a durat o oră și jumătate și s-a încheiat în jurul orei 18.30. În ciuda faptul că jurnalistul care a organizat acest eveniment a anunțat că duminică va fi un al doilea concert, acest lucru nu se va întâmpla.

„Azi trebuiau să cânte doar Romantic Quartet, dar i-am invitat şi pe ceilalţi doi artişti de duminică să se alăture pentru că mâine se anunţă ploi, deci vremea nu ne va permite”, a precizat Villányi Zoltán .

Totodată, el a mai precizat că își dorește ca în viitorul apropiat să organizeze mai multe astfel de ,,concerte ale bucuriei”.