Valoarea totală a proiectului e de 112 milioane de lei, circa 23 de milioane de euro. Proiectul este suportat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Primăria din Oradea contribuie cu o cofinanțare de circa 5,3 milioane de euro. Totodată, primăria e responsabilă pentru încălzirea pe apă geotermală și de amenajările exteriore.

Decalarea termenului de finalizare cu o lună, de la 30 iunie la 31 iulie 2021 s-a datorat deciziei ministrului Cseke. Ministerul Dezvoltării și CNI au decis să introducă un sistem de sonorizare performant.

De asemenea, ministrul a acceptat să schimbe soluția pentru suprafața de joc. Altfel spus, noua suprafață va îndeplini toate normele cerute de federațiile internaționale.

Costuri de 5,5 milioane de lei

Pentru achizițioanrea noilor echipamente, Primăria din Oradea va investi 5,5 milioane de lei. Pentru desfășurarea evenimentelor sportive, primarul Oradiei s-a consultat cu specialiști din domeniul sportului și din domeniul evenimentelor.

“La sala polivalentă avem un exemplu de colaborare între Guvern și Primăria Municipiului Oradea. Am spus de fiecare dată că o relație bună a orașului nostru cu Guvernul aduce beneficii orașului nostru. Aici, Ministerul Dezvoltării, prin CNI, prin parteneriat cu Primăria Oradea construiește această sală. Primăria are un aport de aproximativ de 20% din valoarea sălii, undeva la aproximativ 5,2 milioane de euro. Plus, mai avem un proiect aflat în licitație, amenajarea exterioară – locuri de parcare, drumuri și alei de acces pentru sala polivalentă. Un proiect care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro și reprezintă aproximativ 800 de locuri de parcare care vor deservi această sală de sport”, a mai declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

 

Reprezentantul constructorului Erbașu a susținut că se va încadra în noua dată limită de finalizare a sălii polivalente. Ministrul Dezvăltării a mai spus că va aloca orice resursă necesară pentru atingerea acestui obiectiv la timp.

“Mobilizarea constructorului este bună, s-a avansat mult, lucrurile merg într-o direcție bună. Este o sală a sporturilor cu capacitate flexibilă. Pentru meciuri de handbal, de 5.200 de locuri, pentru baschet și volei minim 5.500 de locuri și pentru evenimente non-sportive minim 7.200 de locuri. Este o sală mult așteptată de orădeni, de bihoreni și sper că în această vară să o putem inagura”, a  mai declarat ministrul Cseke pentru Jurnalul Bihorean și Bihon.

Campania Națională de Investiții în colaborare cu Ministerul Dezvoltării are în plan construirea unui  nou cămin studențesc. Valoarea totală a proiectului  e de 99,5 milioane de lei