Oradea. Organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România și în parteneriat cu ABA Crișuri, activitățile festivalului se vor ține în parcul Petőfi, parcul Libertăţii şi malul Crişului Repede.

Altfel spus, în cele trei locații se vor organiza concerte în aer liber, reprezentații de teatru și workshop-uri educative.

În Parcul Petőfi vor fi montate instalații din materiale reciclate, iar una dintre ele va fi realizată din paleți pentru zona de expoziție a proiectelor studenților de la arhitectură.

Oradea. Teatru, dans și voie bună pe malul Crișului Repede

Copiii vor avea ocazia să se joace în locurile special amenajate, admirând ma mai multe panouri colorate. Ele au fost realizat cu ajutorul voluntarilor şi al studenţilor arhitecţi de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură.

Anul acesta, organizatorii festivalului au făcut posibil amenajarea unui ponton temporar, de unde orădenii au ocazia să descopere râul, folosind ambarcațiuni, caiac și paddleboard.

Se vor organiza, de asemenea, demonstrații în spațiul public și competiții pe apă.

„În sprijinul acestui eveniment se vor alătura echipe de canotori şi caiacişti care îşi vor prezenta ambarcaţiunile şi vor face demonstraţii pentru public, precum şi competiţii pe apă”, au precizat organizatorii festivalului.

Organizatorii vor amplasa în zonă un panou informativ cu detaliile privind vegetația și fauna existență dezvoltat pe malul Crișului.

Adrian Hagiu, profesor la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură Oradea, a precizat că are de gând să facă râul Crișul Repede cunoscut tuturor orădenilor.

„Acest an este unul deosebit datorită reconectării oamenilor cu spaţiul public din oraş, cu precădere spaţiile verzi din parcuri şi malurile Crişului. Râul ne-a lipsit mai mult decât oricând şi vrem să îl facem cunoscut şi să îl redescoperim, să îi potenţăm valoarea”, a precizat arhitectul Adrian Hagiu

Evenimentele din cadrul Street Delivery vor respecta toate regulile de protecție impuse de către autorități, au dat asigurări organizatorii.

Festivalul va avea loc în perioada 18-20 iunie și este organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România și în parteneriat cu ABA Crișuri.