Lucrările de reabilitare la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea au fost  finalizate în proporție de 50 %.

Reprezentanții Primăriei Oradea au precizat că acoperișul din policarbonat a fost înlocuit cu unul mai performant din punct de vedere al proprietăților termoizolante.

Totodată, a fost refăcut și sistemul de captare a apelor pluviale și menajere. Bazinul olimpic are instalat un nou sistem de filtrare a apei și s-a înlocuit instalațiile de ventilație. Constructorii au izolat întreaga construcție cu spumă anti-incendiu.

Oradea. Lucrările bazinului olimpic sunt finalizate în proporție de 50 %

„Am luat toate măsurile necesare cerute de pompieri pentru că la finalul lucrărilor vrem să obținem pentru bazinul olimpic autorizația de securitate la incendiu”, a declarat pentru BIHOREANUL, șeful Direcției Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

În acest moment se lucrează la reabilitarea instalațiilor interioare electrice și sanitare. De asemenea, la cuva bazinului de înot se amenajează canalul tehnic de vizitare din jurul lui.

 În vederea reabilitării bazinului s-a luat decizia de a împărți totul în mai multe etape. Altfel spus, pentru început s-a reabilitat cuva bazinului și instalațiile acestuia. După aceasta s-a reabilitat acoperișul și s-a amenajat interiorul bazinului. A urmat apoi repararea instalațiilor de producere a apei calde și a celor de ventilat și remodelarea compartimentărilor interioare

„La finalul investiției vom putea spune că avem un bazin olimpic nou care va îndeplini toate standardele sportive, dar și cele de siguranță și igienă”, a spus Popa.

Investiția de aproape 17 milioane de lei are ca și scop reducerea costurilor de întreținere a bazinului. Lucrările sunt executate de firmele Sport Play Sistem și MBS Group.

Reamintim că lucrările de reabilitare la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea au fost  finalizate în proporție de 50 %.

După terminarea lucrărilor, orădenii se vor putea bucura de un bazin olimpic modern. Reprezentanții Primăriei Oradea au precizat că acoperișul din policarbonat a fost înlocuit cu unul mai performant din punct de vedere al proprietăților termoizolante.