Adriana Bunea, profesoară de fizică și fostă directoare la Liceul Teoretic German Friederich Schiller din Oradea, a murit vineri, 12 martie. Ea, împreună cu soțul ei, au făcut rapelul cu vaccinul produs de Moderna cu câteva zile înainte.

Mai exact, pe 8 martie, Adriana Bunea împreună cu soțul ei au făcut rapelul, și el fiind profesor. Sănătatea ei s-a înrăutățit și a fost internată la Spitalul Județean Clinic de Urgență Oradea.

Soțul femeii relatează că fiica lor, Carina Bunea, a descoperit-o pe femeie într-o stare de sănătate alterată. S-a apelat numărul de telefon 112 pentru acordarea primului ajutor.

”Au așteptat după ambulanță în sufragerie. Când a ajuns, ea era deja cu ochii dilatați și fixați, iar gura încleștată”, relatează soțul.

Internată la Urgențe după rapelul cu Moderna

În jurul orei 21:30, femeia a ajuns la UPU în stare de inconștiență cu midriază fixă bilaterală ( dilatarea pupilor accentuată). Starea femeii devenise critică. La internarea în spital, femeia a fost supusă unui test COVID, acesta ieșind negativ.

Femeia a suferit o insuficiență multiplă de organe, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru viața profesoarei. Femeia a murit în cursul serii de joi.

”Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin.

Examenul necroptic va susține sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situație, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”, a declarat dr. Adrian Traian Dușe, directorul Spitalului Județean Bihor, pentru bihon.ro.

Nu există nicio legătură între vaccin și deces

Medicii susțin că nu există nicio legătură între vaccin și deces. Profesoara a suferit o acidoză metabolică severă cu substanță necunoscută, iar organele ei au fost afectate sever. Soțul femeii a declarat că femeia a mai avut stări de rău în repetate rânduri.

Totodată, bărbatul a precizat că soția lui nu a întâmpinat niciodată probleme deosebite de sănătate.

Vineri seara a avut loc autopsia femeii, iar rezultatele analizei vor fi publicate în următorele zile. S-a deschis anchetă penală IN REM, pentru moarte suspectă.