Toate animalele captive au primit mâncarea preferată ambalată în mod special, sub forma unor cadouri,  iar cei mici au putut să se împrietenească cu poneiul care l-a transportat pe Moș Crăciun.

Organizatorii Grădinii Zoologice și-au propus să facă o tradiție din acest eveniment, pentru a atrage vizitatori, dar și în scop educativ.

Grija față de un animal și respectul față de stilul de viață al acestuia  se dobândesc în primii ani de viață, iar vizitele la Zoo pot contribui la formarea viitorilor adulți responsabili.

Ziua Părinților adoptivi, un proiect educativ al Zoo Oradea

Reprezentanții Grădinii Zoologice Oradea organizează, în fiecare an, în luna octombrie, „ Ziua Părinților Adoptivi”, în care oferă posibilitatea iubitorilor de animale să asite la curățenia adăposturilor, pregătirea hranei, nu doar pentru divertisment, ci și pentru cunoașterea stilului de viață al animalelor, protecția acestora.

De regulă, evenimentul se bucură de popularitate în rândul elevilor, care iau cu asalt instituția, pentru a fi alături de ponei, maimuțe, capucini, antilope, elefanți, pui de urs și alte animale care nu pun în pericol viața unui om.

Grădina Zoologică Oradea are peste 140 de specii de animale și peste 800 de exemplare, iar vizitele se pot face în această perioadă cu respectarea măsurilor de siguranță specifice pandemiei, în intervalul orar  09.00-17.00.

Prețul unui bilet pentru adulți este de 18 lei, iar pentru un copil de 9 lei.

Se oferă reduceri pentru grupurile formate din peste 15 persoane, dar toate vizitele respectă distanțarea socială, informează oficialii instituției.