Noul spital va fi construit pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, iar primăria Oradea a demarat proiectul prin demolarea clădirilor existente deja pe teren.

„În aceste zile se lucrează la pregătirea amplasamentului, prima etapă constând în demolarea edificatelor și evacuarea resturilor din fostele clădiri ce au aparținut cândva armatei, respectiv unității de grăniceri”, transmit cei de la primărie.

Ideea construirii unui nou spital a venit spre sfârșitul anului trecut la propunerea  primarului Oradiei, Florin Birta, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan și managerul Spitalului Județean dr. Gheorghe Carp.

Cum va arăta noul spital construit?

Noul spital ce va fi construit va avea o capacitate de 280 de locuri, iar valoarea totală a construcției va fi de 30 de milioane de euro. Municipalitatea va opta pentru fonduri europene în vederea construirii spitalului.

Spitalul va fi de boli infecțioase și pneumologie.  Va cuprinde 100 de paturi și o rezervă de 50 de paturi pentru situații epidemice. De asemenea, se are în vedere suplimentarea cu 100 de paturi pentru secția de pneumologie și 30 de tuberculoză.

Spitalul va corespunde cerințelor moderne de construire, cu saloane de 2 paturi, presiune negativă. Noul spital va avea și o secție de terapie intensivă, de imagistică și computer tomograf și aparat radiologic.

Ilie Bolojan: Acest spital nou va rezolva problemele încă nerezolvate din sistemul sanitar

Șeful CJ Bihor, Ilie Bolojan, a declarat, spre sfârșitul anului trecut, că acest spital se va realiza în câțiva ani și rezolva multe probleme cu care care sistemul medical are de-a face.

“Este un proiect pe care îl vom realiza în anii viitori. Construirea unui nou spital. Acest spital nou va rezolva problemele încă nerezolvate din sistemul sanitar. O suprafață de 2,5 hectare va fi transferată în cursul acestei luni ( noiembrie 2020) Primăriei Oradea. Urmează ca Primăria și spitalele să realizeze această investiție importantă pentru orădeni. Angajamentul CJ va fi că în prima ședință vom transfera terenul Primăriei Oradea”, a declarat atunci Ilie Bolojan.

SURSA FOTO: BIHON.RO