Conform celor de la Bihon.ro, în cursul zilei precedente, la Oradea a ajuns cel de-al treilea tramvai Imperio din cele 10 care trebuie să sosească în anul curent de la Arad.

Costul aferent unei garnituri de la Astra Vagoane este în valoare de 7.4 milioane de lei.

Potrivit procedurilor care sunt utilizate şi pentru garniturile care au fost deja livrate, tramvaiul de faţă urmează să treacă printr-o serie de probe de anduranţă pe traseu.

Urmare a acestor probe, în aproximativ şapte zile mijlocul de transport va deservi călătorii alături de celelalte garnituri operaţionale.

10 tramvaie achiziţionate

Municipalitatea a contractat de la Astra Vagoane un număr de 10 tramvaie Imperio, iar acesta face parte din cel de-al doilea lot care a fost livrat.

În urmă cu trei ani de zile, Primăria Oradea a semnat contractul de furnizare a celor 20 de tramvaielor cu societatea Astra Vagoane Călători SA din judeţul Arad, iar valoarea contractului se ridică la suma de 148,8 de milioane de lei, fără TVA, adică 7,4 milioane de lei fără TVA/tramvai.

Proiect finanţat prin POR

„Primele zece tramvaie au sosit anul trecut, tramvaiul 11 a fost livrat în 23.03.2021, tramvaiul al 12-lea a fost livrat în 26.03.202, iar ultimele 7 tramvaie vor fi livrate în perioada aprilie – septembrie 2021. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Până în luna septembrie 2021 vor sosi toate cele 20 de tramvaie achiziționate prin acest contract. Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

Tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie”, transmite Primăria Oradea prin comunicat de presă.