Oradea. Sâmbătă, 12 iunie, pentru mai bine de două ore, traficul auto pe străzile de lângă Cetate vor fi închise.

Asociația Sportivă Xterra Sport Bihor organizează un concurs de alergare ce se va desfășura sâmbătă, 12 iunie, între orele 10:00-12:00. Altfel spus, circulația rutieră va fi închisă pe următoarele străzi:

Cetatea Oradea – str. Dobrogeanu Gherea – str. Avântului – str. Eftimie Murgu – str. Griviţei – Dobrogeanu Gherea – Cetatea Oradea.

Oradea. Concursul de alergare blochează mai multe străzi

Pentru adulți, concursul se va desfășura pe o lungime de trei și zece kilometri, iar pentru copii, traseul este de 500 de metri. Traseele crosului străbat mai multe alei pietruite și străzi asfaltate din jurul acesteia.

Desfăşurarea competiţiei a fost aprobată de Comisia de avizare a cererilor de organizarea a adunărilor publice din cadrul Primăriei la cererea organizatorului, Asociaţia Sportivă Xterra Sport Bihor, relatează Bihoreanul.

Datorită restricțiilor impuse de către autorități, la eveniment vor putea participa doar 200 de persoane. Totodată, trebuie respectate regulile de distanțare socială.

Organizatorii crosului trebuie să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, conform HG 531 din 10 mai 2021.

Crosul Cetății este organizat de ACS Xterra Sport Bihor, iar la concurs pot participa persoane de toate vârstele. În funcție de pregătirea lor fizică, participanții pot opta pentru mai multe trasee. Cel mai scurt traseu este dedicat copiilor și are o lungime de 500 de metri. Traseul scurt, având denumirea și de ,,MINI” are o lungime de trei kilometri, iar cel mai lung de 10 ok. Traseul copiilor mai poartă denumirea de Superhero Run.

Startul si sosirea vor fi în centrul competițional amenajat în Cetatea Oradea.  Traseele vor străbate mai multe alei din Cetatea Oradea și străzi asfaltate, iar circulația rutieră va fi închisă pentru mai bine de două ore.

Toți participanții la concurs  sunt obligați să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările voluntarilor și ale organizatorilor.