Incidența cazurilor COVID-19 în Oradea a scăzut sub nivelul de 3,5 la mia de locuitori. Altfel spus, extra-restricțiile de weekend urmează să fie ridicate, iar sălile de fitness își vor relua activitatea după aproape o lună de inactivitate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide, în decursul zilei de azi, ridicarea restricțiilor.

Marți, 27 aprilie, DSP Bihor și Instituția Prefectului au anunțat printr-un comunicat oficial că incidența în Oradea a scăzut la 3,4 cazuri la mia de locuitori. În momentul de față sunt 767 de cazuri active.

Oradea. Rata de incidență a ajuns să fie sub 3,5 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va monitoriza cum evoluează incidența în Oradea, înainte de a ridica extra-măsurile și de a deschide sălile de fitness.

„Ne dorim ridicarea restricţiilor, însă trebuie să monitorizăm situaţia 2-3 zile. Următoarea şedinţă de CJSU va avea loc joi (n.r. – 29 aprilie)”, a declarat, Ligia Oala, şefa Cancelariei Prefectului, informează Bihoreanul.

În cazul în care rata de incidență rămâne sub 3,5 la mia de locuitori, restricțiile de weekend vor fi ridicate joi în Oradea.

Se redeschid sălile de fitness

Amintim că la peste 4 cazuri la mia de locuitori, pe timp de weekend, magazinele se închid la ora 18.00. Totodată, de la ora 20.00 este interzisă circulația fără a avea un motiv bine întemeiat. Numărul cazurilor de COVID-19 a început să scadă simțitor după introducerea restricțiilor de către autorități.

Vaccinarea într-un număr cât mai mare reprezintă singura soluție de revenire la normal. Premierul Florin Cîțu a declarat că de la 1 iunie se vor ridica, gradual, mai multe restricții. Iar până în luna august vom putea renunța și la purtatul măștii în spațiul public.

Reamintim că în momentul de față, în municipiul Oradea există aproape 800 de cazuri active de COVID-19, iar rata de incidență a scăzut sub 3,4 la mia de locuitori. De joi se vor redeschide sălile de fitness.