Recent, un important solist orădean a încercat să surprindă momentele de cumpănă la nivel internațional și a lansat o piesă emblematică care ar merita analizată mai atent și promovată corespunzător. Orădeanul Călin Pop, solistul formaţiei ”Celelalte Cuvinte”, a lansat o piesă care mărturisește despre complicata perioadă pe care o traversăm, dar şi despre viitor şi speranţe. „O lume schimbată / aşteaptă un alt an”, cântă Călin Pop, întrebându-se în același timp retoric ”Ce vremuri oare vor veni?”

Numită ”Un Alt an”, piesa a fost făcută publică chiar în ultima zi a anului 2020 şi urmează să fie inclusă pe albumul solo ”Cutia cu secrete” care este programat să apară cândva în anul 2021. Piesa este cu atât mai valoroasă cu cât artistul a dezvăluit că a compus piesa în perioada în care se afla în izolare, după ce a fost depistat cu Covid-19. ”O, lume schimbată, așteaptă… / Un Alt an…/Un Alt an…/ Priviri pierdute în zare/Ce vremuri oare vor veni?/ Dorințele arzătoare…/ Nicând nu vor pieri./ Iar anul acesta să-ți fie,/ Mai bun, mai bun…”, transmit versurile ritmate ale interesantei piese.

„Piesa e compusă în nefasta recentă perioadă de tratament şi izolare pe care am traversat-o după ce am fost depistat pozitiv. Din nelinişti şi gânduri si fiori care m-au încercat am simţit nevoia efectiv să fac o piesă cu un astfel de subiect dorind numai de bine tuturor, dar cu un mic semn al întrebării şi nesiguranţei privitor la noi toţi. Aşa că am făcut acest single stil urare pentru mine, pentru noi toţi în primul rând ca oameni, care ne confruntăm de aproape un an cu nişte situaţii pe care nu le-am trăit niciodată”, a declarat, pentru PressAlert.ro, solistul din Oradea.

Pe 11 decembrie, Călin Pop a lansat o altă piesă, „Scrisoare peste timp”, înregistrată împreună cu Toni Dijmărescu şi Flavius Suciu. Piesa va fi inclusă tot pe albumul ”Cutia cu secrete”. Potrivit artistului, piesa e inspirată de pierderea tradiţiilor din preajma sărbătorilor de iarnă din satul transilvănean. Piesa a fost lansată pe canalul de YouTube al artistului orădean, cu două zile înainte de aniversarea de 39 de ani a logevivei formații Celelalte Cuvinte. ”Dor de voi…/ de tot cea fost odată…/ În țara asta binecuvântată”, spune pe ritmuri cu nostalgie Călin Pop.