150 de orădeni au decis să se vaccineze la primul centru drive-thru din Oradea, deschis în parcarea complexului ERA Shopping Park Oradea.

Centrul s-a deschis la ora 8 dimineața, când deja zeci de șoferi erau așteptați o echipă formată din șapte medici, 14 asistente și patru registratori.

După ce le-a fost măsurată temperatura, șoferii au înaintat la unul dintre cele patru puncte de vaccinare cu prima doză de Pfizer. După adminitrarea serului, șoferii au stat 15 minute într-o zonă a parcării sub supraveghere medicală pentru a interveni în cazul unei reacții adverse la vaccin.

Oradea. Probleme cu sistemul la nivel național

La nici o oră de la deschiderea centrului de vaccinare, platforma electronică de evidență a vaccinărilor (RENV – Registrul Electronic Național de Vaccinare) a căzut. Medicii nu au mai reușit să elibereze adeverințele de vaccinare. Primarul Oradiei, Florin Birta, împreună cu prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea s-au arătat nemulțumiți de problemele întâmpinate.

„Am venit să ne asigurăm că cele patru fluxuri funcționează normal. Platforma națională RENV este căzută de peste o oră, dar am găsit o soluție.

Toate persoanele dau o declarație pe proprie răspundere că nu s-au mai vaccinat și îi dăm drumul, ca să nu aștepte prea mult și să nu se creeze blocaje. Ne bucurăm că este un interes mare pentru vaccinare și sperăm să apeleze cât mai multă lume la vaccinare”, a precizat prefectul, relatează Bihoreanul.

Stat la coadă de până la 50 de minute

Orădenii au avut de așteptat între 20 și 50 de minute până să li se administreze vaccinul datorită defecțiunilor tehnice. Din fericire, nimeni nu s-a arătat nemulțumit de acest lucru, iar dorința de imunizare a orădenilor a rămas la fel de mare.

Centrul de vaccinare își desfășoară activitatea între orele 8.00 și 22.00, cu toate cele patru fluxuri unde se administrează serul Pfizer.

În Oradea, începând din 10 mai, se va deschide un centru de vaccinare în aer liber fără programare. La centrul de vaccinare se va administra serul Pfizer.

Sediul noului centru va fi în parcarea din Centrul Civic, între Casa de Cultură a Sindicatelor și Catedrala Ortodoxă.