Șeful  Poliției Locale Oradea despre subalternul său:”Nu era un om conflictual, evita conflictele”

Actualul șeful al Poliţiei Locale Oradea, Cristian Beltechi, pretinde că Paul Kover,subalternul său acuzat că şi-a înjunghiat soţia, a fost un poliţist model, care evita situaţiile conflictuale şi nu a avut niciodată probleme de comportament la serviciu, iar problemele pe care le-ar fi avut cu soţia nu i-au fost aduse la cunoştinţă, relatează Bihoreanul (ebihoreanul.ro).

„Pentru mine, a fost un şoc ceea ce s-a întâmplat. La mine nu a venit nimeni să reclame faptul că ar fi fost agresiv cu soţia, că aceasta a cerut ordin de protecţie împotriva lui. Nici soţia lui, nici alte persoane. La serviciu, Paul Kover nu a avut nicio problemă. Nu era un om conflictual, dimpotrivă, evita conflictele, atât în raport cu cetăţenii, cât şi colegii”, susţine şeful Poliţiei Locale, conform sursei citate.

„A fost găsit într-un bloc nepredat. Au sesizat paznicii prezenţa unei persoane în construcţie şi au sunat la 112. El a fost găsit la demisolul clădirii, de acolo a fost ridicat. Era plin de sânge, tremura. A fost dus la spital”, a mai spus  acesta.

Paul Kover a fost prins și se găsește internat în spital

Cristian Betechi a inițiat deja demersurile pentru suspendarea din funcţie a lui Paul Kover. El a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor să comunice calitatea pe care poliţistul local o are în dosarul penal deschis. „Am înaintat o cerere la Parchet, aşteptăm răspuns”, a spus şeful Poliţiei Locale Oradea.

Comunicatul Parchetului Bihor, de luni, prezintă că procurorul care coordonează ancheta nu a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect, deoarece acesta „se află internat în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, însă cercetările în caz continuă „pentru stabilirea situaţiei de fapt şi tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate”.

Victima atacului a fost internată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, iar ulterior în secţia Terapie Intensivă a spitalului. A avut cinci leziuni de „gravitate medie şi mare”, toate provocate prin înjunghiere, care i-au atins şi afectat organe vitale. În prezent starea ei este stabilă.