După avaria de luni, 11 ianuarie, la intersecţia Bulevardelor Dacia şi Decebal, care afectează 10 puncte termice,marți s-a anunțat o nouă avarie la reţeaua termică. Avaria este în aceeași zonă.  Locuitorii străzilor Decebal, Iza, Episcop Ioan Suciu, Ostașilor, Eroului Necunoscut, Magnoliei, Rozmarinului, Decebal, Doina, Progresului, Sovata, Lisabona, Aluminei, Păcii rămân în frig și fără apă caldă.

Termoficare Oradea a transmis un comunicat de presă marți:

„Pentru remedierea unei avarii apărute la vanele de la rețeaua termică primară, în zona intersecției străzilor Decebal cu Dacia, începând de azi, 12 ianuarie 2021, ora 11.00, se întrerupe furnizarea serviciilor de încălzire și apă caldă pentru consumatorii alimentați din puncte termice 106, 126, 127, 136, 119, 218, 200, 611, 612, 613”

Dar s-a menţionat și că este posibil ca și la celelalte puncte termice situate în municipiul Oradea și localitatea Sînmartin să apară probleme în asigurarea parametrilor de furnizare a agentului termic pentru încălzire și apă caldă.

„Atât avaria de ieri cât şi cea de azi au fost generate de defecțiuni ale vanelor de racord ale punctului termic 218, vane aflate în perioada de garanție. Estimăm că reluarea furnizării agentului termic se va realiza mâine (azi – n.r.), 13 ianuarie, până la ora 23.30. Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție vor face tot posibilul pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil”, susţinea purtătorul de cuvânt al Termoficare Oradea, Dan Creţu, marți, 12 ianuarie.

Care este de fapt situația termoficării în Oradea

Miercuri, 13 ianuarie, societatea Termoficare Oradea a transmis un nou comunicat:

„ COMUNICAT DE PRESĂ

Privind întreruperea furnizării agentului termic pentru cinci puncte termice din Municipiul Oradea

Pentru finalizarea  lucrărilor de reîntregire a rețelei de transport a energiei termice din zona  sensului  giratoriu care va fi construit la  intersecția străzilor Oneștilor – Barcăului,  se întrerupe furnizarea căldurii și a apei calde pentru consumatorii alimentați din punctele termice  509, 516 și 910, 911 și 913, începând din această seară, ora 23.00. Sunt afectați consumatorii, inclusiv cei cu PT propriu, din zonele Piața Devei (și străzile adiacente) și cei situați în perimetrul format de străzile Oneștilor  – Calea Aradului – Padișului – Octavian Goga – Aleea Călinului – Buzăului – Aviatorilor – Oneștilor.

Estimăm că reluarea furnizării apei calde și a încălzirii se va face în cursul dimineții de vineri, 15 decembrie 2017, începând cu ora 05.00.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă asigurăm că  echipele noastre  de intervenție care  execută  lucrările vor face tot posibilul pentru a reduce  timpul necesar acestor lucrări.”

Acest „discomfort” la care face referire societatea mai sus menționată înseamnă pentru mulți locuitori ai municipiului zile de frig, fără încălzire și apă caldă. Temperaturile înregistrate sunt sub zero grade, iar prognoza meteo este de răcire a vremii.

În fiecare zi lucrătoare a lunii decembrie 2020 și ianuarie 2021 au fost avarii în diferite puncte ale orașului.