Cluj-Napoca este a reușit să ajungă la rata de vaccinare de 40 %, iar județul este pe primul loc în țară în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID. Conform prefectului, în fiecare zi se vaccinează în jur de 6.000 de persoane în județ.

Tasnadi Szilard, prefectul Clujului, a precizat că locuitorii din Cluj-Napoca au înțeles că singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea.

„În primul rând este meritul cetățenilor și al medicilor și al tuturor celor implicați în procesul de vaccinare.

Oamenii au conștientizat faptul că acest virus reprezintă un veritabil pericol și au tratat această perioadă cu prudență, iar medicii au lucrat în fiecare zi necondiționat, alături de voluntari, echipe medicale, forțe de ordine, instituțiile și autoritățile locale, etc”, a spusprefectul Clujului, relatează monitorulcj.ro.

Cluj-Napoca are 40 % din populație vaccinată

Totodată, Tasnadi Szilard a mai preciat că restricțiile impuse au dus la scăderea numărului de cazuri și recomandă respectarea regulilor în continuare. Rata de incidență COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, motiv pentru care restaurantele și cafenelele se vor deschide în interior la o capacitate de 30 %.

În urma unei ședințe pe care a avut președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, cu premierul Florin Cîțu, a solicitat ca și orașele unde gradul de vaccinare este între 50-60 % cu ambele doze să se redeschidă diverse activități.

„Premierul a fost deschis, a spus că analizează, dar şi pe noi ne-ar ajuta această propunere pentru a încuraja toţi actorii locali de la HoReCa, până la evenimente pentru redeschiderea mai rapidă a economiei. Al doilea mesaj al premierului este că este direct interesat de investiţii, de locuri de muncă, de economie care să fie redeschisă, evident cu păstrarea sănătăţii populaţiei, care rămâne prima prioritate a noastră. În concluzie, ştim să avem de făcut”, a precizat primarul Clujului, Emil Boc.

Reamintim faptul că Cluj-Napoca a ajuns la o rată de vaccinare de 40 % a populației, iar zilnic se imunizează aproape 6.000 de oameni.