Unul dintre participanții la  evenimentul din Piața Universității a fost Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și actualul lider al PNL.

„ Am fost participant la aceste evenimente și voi continua să insist, să susțin și să fac tot ceea ce pot.  Din funcțiile publice pe care le am, pentru a se afla adevărul și să fie pedepsiți cei vinovați.

Am încredere că lucrurile vor intra pe un făgaș firesc.

Noi avem ca obiectiv principal adoptarea legilor justiției și vom încerca să adoptăm o legislație cât mai apropiată de reglementările europene și înaltele standarde în materie de drepturile omului și justiție, de la nivel european” , a declarat Ludovic Orban.

Orban arată cu degetul spre magistrați

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, arată cu degetul spre magistrații care au tergiversat unul dintre cazurile care au marcat istoria României, Mineriada din 1990.

„Au fost nişte procurori, au fost nişte poliţişti judiciarişti implicaţi în intrumentarea acestor dosare, au fost judecători care au retrimis dosarul, deci, practic, sunt persoane, sunt magistraţi care au resposabilităţi legate de tergiversarea dosarului”, a subliniat Orban.

Dezvăluiri incendiare la emisiunea Evenimentul Istoric

Generalul Dan Voinea a vorbit în exclusivitate la emisiunea Evenimentul Istoric despre cum au fost, de fapt, blocate dosarele Mineriadei de Ion Iliescu, apoi de fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Kovesi a făcut o răutate

„După ce am avut jurnalul acțiunilor de luptă, l-am chemat pe domnul Iliescu cu 3 avocați. Aveam mijlocul de probă. A avut un fel de regret că nu a știut acest mijloc de probă și m-a reclamat la doamna Kovesi. A dispus (n.r. – Kovesi) o cercetare a mea.  A făcut un demers la Curtea Constituțională. Judecătorii de acolo au dat imediat o decizie că procurorii militarii nu mai au voie să cerceteze dosare civile. Așa mi-au luat dosarul. CSM a mai demarat o cercetare a mea. A fost o răutate”, a precizat generalul Voinea.