Luvodic Orban, președintele Camerei Deputaților, a mai menționat faptul că trebuie emise anumite norme metodologice pentru a rezolva problema decontării transpotului școlar. Liderul PNL a participat la la o dezbatere, organizată de Consiliul Județean Vrancea.

Problema decontării transportului școlar a fost ridicată de președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, informează AGERPRES.

„Avem o mare problemă – decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei – Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei.

Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede. (…) Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm”, a spus Toma.

20 de milioane de lei pentru decontarea transportului școlar

Totodată, președintele CJ Vrancea a  mai specificat că suma pentru decontarea de la CJ se ridică la 20 de milioane de lei pe an. Orban a precizat că Ministerul Dezvăltării, şi Educaţiei trebuie să ia act de această problemă și să o rezolve.

„Acolo problema este simplă – trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

La dezbaterea pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au mai participat europarlamentarul Siegfried Mureşan, deputaţii Ion Ştefan şi Ionel Dancă.

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a fost cel care a adus în discuția problema decontării transportului școlar. El a mai precizat că suma totală de are are nevoie CJ este de 20 de milioane de lei.