În ultima perioadă, Orban a stârnit furia filialei din Cluj, după ce județul s-a ales cu un prefect UDMR.

Emil Boc și Alin Tișe, cei care au pus bazele orgnizației din Cluj și au avut rezultate notabile la fiecare alegeri, au rămas șocați.

Mai mult decât atât, liderul Consiliului Județean Cluj a precizat ferm că nu îl va mai spriini și își va face o platformă politică. Are de gând să-i adune pe toți cei nemulțumiți și să lupte împotriva dictaturii din PNL, spune Tișe.

Orban face un pas spre Transilvania

Imediat, după ce aceste declarații, șeful PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a transmis că s-a întâlnit cu primarii din Transilvania. Scopul a fost să discute gestionarea fondurilor europene pentru dezvoltarea Transilvaniei.

„ Am avut,  o întâlnire cu reprezentanți ai administrațiilor locale din regiunea Centru: Alba, Mureș, Sibiu, cu care am discutat despre gestionarea cât mai eficientă a fondurilor europene, prin proiecte regionale care să asigure dezvoltarea județelor și reducerea discrepanțelor dintre ele.

O problemă importantă a acestor administrații o constituie realizarea unui drum expres care să unească principalele orașe, pe axa Sighisoara-Mediaș-Teiuș și crearea unei legături între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda,” spune Orban.

Vizită după critica lui Rareș Bogdan: Nu înțelege realitățile Transilvaniei

La o zi distanță după criticile prim- vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, Orban îi răspunde diplomat, oferind detalii despre vizita de lucru din Transilvania.

Rareș Bogdan i-a reproșat public,  că nu înțelege realitățile Ardealului, din moment ce a cedat UDMR postul de prefect.

În replică subtilă, Orban transmite:

„ Regiunea Centru se află printre regiunile cu o dezvoltare economică în creștere, prin ramuri importante ale industriei precum cea auto, prelucrarea lemnului, industria alimentară sau a materialelor de construcții.

În plus, datorită patrimoniului cultural, zona dispune de un potențial turistic important și diversificat. De aceea, dezvoltarea rețelelor de transport reprezintă o prioritate. Pentru o promovare cât mai amplă a regiunii.

I-am asigurat pe reprezentanții Regiunii Centru de toată colaborarea mea. Pentru implementarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea acestei zone”

Congresul de alegeri al PNL va avea loc în aceastp toamnă. Orban are susținerea filialelor preponderent din sudul și nordul țării. Vineri, 5 martie, organizația din Vrancea a anunțat că îl va sprijini pe Orban pentru un nou mandat.

Florin Cîțu îi va fi un rival. Deocamdată, Emil Boc nu a precizat, dacă intenționează să candideze la șefia PNL.