Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook dedicat generațiilor actuale și viitoare. Demnitarul susține că tinerii trebuie educați în spiritul respectării egalității de șanse și gen.

„Începând cu anul 2015, 8 mai a devenit Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între femei şi bărbaţi. Activitatea mea parlamentară anterioară, de fost membru al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, în legislatura 2012-2016, mi-a consolidat opinia referitoare la faptul că generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen. Fără această educaţie nu putem pune bazele unui stat democratic şi european.

Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi m-aş bucura ca, de la an la an, numărul femeilor care aleg să intre în politică pe criterii de competenţă, profesionalism, activism corect şi determinare să crească”, se arată în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Orban: Fără educație nu putem pune bazele unui stat democratic

De asemenea, președintele Partidului Național Liberal a mai precizat că țara noastră este semnatara mai multor tratate internaționale ce pun accent pe educație ca mijloc de combatere a discriminărilor.

„Eliminarea discriminărilor este un deziderat care poate aduce beneficii indiscutabile. Astfel, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, îmbunătăţirea egalităţii de gen în Uniunea Europeană ar genera până la 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare până în 2050”, a scris  Ludovic Orban în mesajul său.

Totodată, președintele Camerei Deputaților a transmis un mesaj clar colegelor sale prin care le motivează să intre în competiție cu colegii lor de partid.

„La Camera Deputaţilor avem, în prezent, 63 de doamne care îşi desfăşoară activitatea parlamentară în structurile în care au fost alese. În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, susţin, în continuare, eliminarea oricărei discriminări explicite sau implicite şi le îndemn pe toate colegele mele, indiferent de formaţiunea politică la care au aderat sau de doctrina politică pe care au îmbrăţişat-o, să depăşească orice fel de barieră scrisă sau nescrisă şi să intre în competiţie de pe picior de egalitate cu colegii lor de partid”, a conchis Orban în postarea sa de pe Facebook.