Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut marți prima reacție publică legată de conflictul din partid, după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia.

El a mai specificat faptul că problemele interioare ale partidului nu se discută în spațiul public.

În rezolvarea problemelor discutăm în interiorul PNL

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la sig unității și eficienței in guv de coaliție și cred că cet rom asteaptă de la noi soluții în rezolvarea problemelor (…) Orice am de discutat discut în interiorul PNL”, a mai spus liderul PNL.

Întrebat dacă va demisiona din fruntea partidului, în condițiile în care tot mai multe voci din interiorul partidului s-au aliniat împotriva lui, Orban a precizat: „Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunța public”.

Atacul lui Rareș Bogdan și Robert Sighiartău

Duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac la adresa liderului liberal, Ludovic Orban. El îl  îl acuză că ia decizii de unul singur și nu consideră părerile celorlalți din partid.

Într-un interviu pentru Aleph News, Rareș Bogdan a spus  că Orban „a eșuat” în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul.

Luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a cerut și el lui Ludovic Orban să plece de la conducerea partidului.

„PNL are nevoie de dialog și de democrație” și că „sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute prea mult timp în birourile unora”.

Astăzi, 19 ianuarie, Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, liberalul Alin Tişe, a cerut demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului.