Pe lângă facilitarea procesului de implementare a proiectelor proprii, Programul Național oferă elevilor instituțiilor partenere acces la două webinarii gratuite pe semestru, la alegerea fiecărei școli. Acestea vor fi susținute de mentori experți în domeniile respective, cu teme la alegere dintre opțiunile disponibile, precum: Cu Gândul la Viitor – Orientare în Carieră, Circuitul Banilor – Educație Financiară, Gândește Creativ – Educație Antreprenorială.

Fiecare webinar va dispune de 60 de locuri pentru elevi de gimnaziu și liceu, iar acestea vor avea loc pe platforma Google Meet.

Cine sunt beneficiarii Programului organizației

Beneficiarii direcţi ai Programului Naţional sunt elevii cu iniţiativă, însă pentru ajunge la aceştia, Programul Naţional încheie parteneriate cu diverse instituții, precum:

  • Şcoli publice şi private din ţară;
  • Inspectorate Şcolare Judeţene;
  • Consilii Judeţene ale Elevilor;
  • Interacte;
  • Diverse Organizaţii sau Firme (ajută mai ales la livrarea webinariilor şi la diseminarea informaţiei în publicul lor).

Viziunea acestui program este cea a creării unui ecosistem educațional conectat și competent, care pune în centrul proceselor educaționale elevul, asigurându-i acestuia instrumentele și abilitățile care îl vor transforma într-un cetățean competent, empatic și proactiv. Prin urmare, organizația a ales o abordare la nivel național. 

Potrivit reprezentanților organizației, ThinkUp Academy are peste 150 de elevi înscrişi în Academie prin Programul Naţional în Semestrul II al anului 2021. 

De asemenea, prin intermediul programului amintit, 25 de elevi și-au implementat proiectele în a doua jumătate a anului 2020, printre care se numără:  o farmacie online, drept ajutor pentru afacerea părinților – Oradea, activităţi de ecologizare de păduri – Cluj, deschidere de filială a unei organizaţii Youth for Human Rights – Galaţi, platformă online de promovare a iniţiativelor tinereşti din ţară – Bucureşti.

Peste 40 de mentori cu experienţă ce se ocupă de îndrumarea elevilor. 

Despre ThinkUp Academy

ThinkUp Academy, a school without borders (o școală fără granițe), este o organizație de îndrumare antreprenorială și profesională a elevilor, în cadrul căreia directiva tinerilor antreprenori se realizează sub atenția elevilor mentori cu experiență în domeniu, prin implementarea propriului proiect şi a managementului de echipă. 

Prin programele academiei, aceștia oferă suport, mentorat și îndrumare pentru tineri antreprenori, în crearea și implementarea propriilor proiecte. Serviciile primare oferite de ThinkUp Academy sunt reprezentate de mentoratul elevilor cu proiect, fără proiect și care doresc sprijin în orientarea în carieră.

Organizația invită elevii cu iniţiativă din ţară să-și implementeze proiectele personale, sub îndrumarea mentorilor ThinkUp. Acesta se află sub conducerea directorului de departament, Alexandru David, elev în clasa a XI-a la Transylvania College.