Potrivit CIA, documentele ar conține toate rapoartele privind observarea OZN-urilor din lume, din anii 1950 până în anii 2000.

Cercetând dosarele guvernamentale publicate pe Black Vault, o arhivă online fondată de John Greenewald Jr, scrie The Guardian, putem afla de exemplu despre o serie de explozii misterioase care s-au petrcut într-un oraș rus,  despre un reportaj care relata ciudata apariţie a unui obiect zburător lângă Baku, capitala Azerbaidjanului, precum și de semnalarea unor „farfurii zburătoare” în America de Sud în anii 1960 și în Coreea de Sud.

Congresul și OZN-urile

Greenewald a declarat pentru Motherboard că CIA-ul a stocat documentele într-un format „învechit” care îngreunează analizarea lor.

Publicarea documentelor declasificate are loc exact în momentul în care OZN-urile par să fi atras atenția parlamentarilor din Congres.

După cum amintește AGI, în ultima perioadă, Washingtonul pare să fi luat în serios problema OZN-urilor, dat fiind că la sfârșitul lunii decembrie, în decretul „stimulus” a fost inclus și un capitol prin care Comisia de informații a Senatului a cerut Pentagonului și Departamentului Apărării să întocmească un raport despre OZN-uri.

Înregistrări video publicate de Departamentul Apărării

Documentul trebuie întocmit în termen de șase luni. În august 2020, Departamentul Apărării a creat un grup de lucru pentru obiecte zburătoare misterioase pentru a „detecta, analiza și cataloga UAP-urile – fenomenele aeriene neidentificate – care ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a SUA”, după ce parlamentarii au făcut presiuni asupra departamentului pentru a face investigații mai serioase în acest sens.

Înregistrările video publicate de Departamentul Apărării al Statelor Unite în aprilie anul trecut, care arătau prezenţa câtorva obiecte neidentificate în spațiul aerian american, au făcut multă senzaţie: imaginile fusseseră surprinse în timpul zborurilor de antrenament ale piloților.

„Statele Unite trebuie să arunce o privire serioasă și științifică asupra acestui lucru”

Fostul senator american Harry Reid, responsabil cu OZN-urile și UAP-urile, în calitate de deputat, a redistribuit video-ul, scriind: „Statele Unite trebuie să arunce o privire serioasă și științifică asupra acestui lucru și asupra potențialelor implicații asupra securității naționale. Cetăţenii americani merită să fie informați”.

Tot în ceea ce priveşte subiectul OZN-urilor, într-un interviu acordat ziarului Yediot Aharonot în decembrie 2020, generalul în rezervă Haim Eshed, șeful programului de securitate spațială al statului evreiesc din 1981 până în 2010, a dezvăluit că țara sa ar fi în contact cu extratereștrii.

Profesorul în vârstă de 87 de ani, a explicat că „obiectele zburătoare neidentificate au cerut să nu fie divulgată prezenţa lor aici, deoarece omenirea nu este încă pregătită”. Fostul înalt funcţionar a mai declarat că extratereştrii există şi că Trump ştie acest lucru.

Articol de Roberto Vivaldelli

Traducerea Cătălina Păunel, RADOR