Semnatarii petiției spun că sunt dezamăgiți de atacul la adresa cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean Sibiu și cred că dezvăluirile fostei asistente, care, sub anonimat, aduce acuze grave de omor în masă asupra pacienților în secția ATI Covid „denotă încă o dată dorința unora de a destabiliza credibilitatea actului medical public de la Sibiu și nu numai”, fiind de părere că singurii care au de suferit sunt pacienții și încrederea acestora în medicii sibieni.

„Subiectul s-a multiplicat rapid şi toţi doctorii din ţară, alături de asistente sunt vizaţi. Cine va avea de suferit… Astăzi: toţi medicii şi restul cadrelor medicale din Sibiu şi România. Mâine: pacienţii care se vor teme şi mai mult să meargă la spitale. Rezultatul? Al treilea val COVID va genera pacienţi nevaccinaţi care se tratează acasă. Ne aflăm în plină pandemie și în loc să fim uniți și să sprijinim cadrele medicale ale Spitalului, care luptă zi de zi de un an de zile cu acest virus nou ucigaș, riscându-și propria viață, ne trezim în fața unui proces public tipic Evului Mediu, în care unii acuză fără dovezi și fără cunoștințe în domeniul medical”, spun semnatarii petiției online.

Cel mai mult au de pierdut pacienții

Petiționarii fac apel la populație să susțină cadrele medicale și să își aducă aminte fiecare de rudele și prietenii salvați de-a lungul timpului.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au transmis că nu ei au inițiat petiție, care în scurt timp a adunat peste 300 de semnături.

O fostă angajată de la Terapie Intensivă COVID, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a declarat, sub protecția anonimatului, că pacienți în stare gravă cu COVID-19 au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.