Cu ocazia sărbătorilor pascale, cadrele medicale și părintele Dorian de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, au fost alături de persoanele internate, iar anumiți pacienții care nu se află într-o stare de sănătate critică au putut să se bucure, pentru câteva minue, de vizita celor dragi. virtual dj pro infinity crack

Suport bisericesc pentru internați

„Dacă sărbătorile ne-au prins în această situație, cadrele medicale vor fi alături de pacienți în perioada sărbătorilor pascale, vor avea suport bisericesc pentru că părintele Dorian este alături de noi, iar pacienții vor putea astfel primi împărtășanie după datina străbună. wifi guard serial key

Încercăm ca pacienții să se simtă să fie cât mai aproape de Iisus Hristos și de actul credincios însine”, a spus managerul spitalului, Cristian Oancea.

Doar 15 minute permise pentru vizite

Potrivit legislației actuale, aparținătorii pot să vină în vizite numai după ce înaintează secretariatului spitalului o cerere în acest sens. Timpul alocat este însă scurt, respectiv un sfert de oră.

Recomandarea doctorilor este ca familiile să nu aducă mâncare gătită întrucât în unitatea sanitară se urmează un regim recomadndat de către medicii specialiști.

Darurile spitalului pentru pacienți

Spitalul a oferit pacienților un simbol al Paștelui, respectiv cozonac, colaci și ouă roșii.

„Recomandăm, pentru că unii poate au afecțiuni gastro-intestinale, ca hrana să fie după regimul din spital. Noi pregătim colaci, cozonac, ouă roșii. Hrana gătită, mai ales pentru cei cu afecțiuni, poate agrava boala. Doar hrana mai solidă”, a mai completat managerul spitalului „Victor Babeș”.

„Pacienții sunt importanți pentru noi, indiferent că este Paște, Crăciun sau oricare altă zi. Pentru această sărbătoare le-am pregătit pentru dieta comună supă cu găluște și sărmăluțe cu costiță. Cei care sunt la dietele enterocolită sau diabet au primit supă de pui cu tăiței și rasol de pui cu pireu și orez. Pentru prânz au primit cozonac și ouă roșii”, spune un reprezentant al bucătăriei spitalului.