Cu aproximativ 70 de angajați aflați în subordine și un salariu de circa 13.000 de lei, viitorul director va fi ales pentru o perioadă de trei ani de zile, motiv pentru care primarul Ioan Turc are anumite așteptări de la acesta.

Să fie foarte limpede: nu am o anumită opțiune în ceea ce privește preluarea calității de manager al Casei de Cultură. În urma concursului la care sper că se vor înscrie oameni cât se poate de serioși, se va ajunge la un rezultat”, a declarat primarul Ioan Turc, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă.

Ioan Turc a mai precizat faptul că:

Centrul Cultural Municipal trebuie să promoveze cultura urbană în Bistrița. Asta înseamnă teatru, muzică de un anumit tip, activități care să-i atragă pe cât mai mulți dintre locuitorii din Bistrița. Să atragă atenția unor segmente importante din municipiul Bistrița care au fost neglijate, dacă nu chiar abandonate în trecutul recent. Cel care va câștiga concursul trebuie să fie o persoană cu viziune

Aprobarea regulamentului concursului dezbătută de Ioan Turc

Pe data de 28 ianuarie Primăria Bistrița va discuta în cadrul ședinței din Consiliul Local pe tema unui proiect cu privire la aprobarea regulamentului de organizare și desfășurare a concursului aferent funcției de director al Palatului Culturii.

Potrivit documentelor puse la dispoziție de către Primărie, viitorul director de la Palatul Culturii va beneficia de un salariu de aproximativ 13.000 de lei. Pentru ocuparea postului de față, primarul a anunțat organizarea unui concurs de proiecte de management, iar câștigătorul va rămâne în funcție pentru o perioadă de trei ani de zile.

Printre condițiile obligatorii de participare la concurs, candidații trebuie să aibă o experiență managerială în domeniul managementului cultural / artistic de minim cinci ani de zile, precum și o experiență profesională de cel puțin trei ani în domeniul de referință.

Condiții generale ale viitorului director