Consecvent unui scenariu asemănător, un bucureștean a căzut, sâmbătă seara, cu automobilul său de teren, de tip buggy, într-o râpă adâncă de 15 metri, în stațiunea Păltiniș, din Sibiu. Jandarmii montani l-au scos pe turist din prăpastie, bucureșteanul dovedindu-se deosebit de norocos deoarece nu a suferit leziuni în urma căderii.  Jandarmii montani au fost sesizați prin apel la 112 că un bărbat, care se afla într-un automobil de tip buggy s-a prăbușit într-o râpă din Păltiniș, a consemnat Mediafax.

„Bărbatul era într-un automobil de teren tip buggy când a derapat și a căzut într-o râpă de aproximativ 15 metri. Până la sosirea echipajului persoana în cauză a reușit să iasă din automobil. Jandarmii l-au ajutat să repună pe direcție automobilul, iar cu ajutorul unui tractor din stațiune a fost tractat până la drumul județean”, a spus Florina Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu. Din fericire nu au fost victime în urma evenimentului, iar turistul a ajuns cu bine la pensiunea unde este cazat.

Jandarmii montani le recomandă turiștilor să evite să plece singuri după lăsarea întunericului și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau sunt greu accesibile. Cei care se află deja în dificultate pot solicita sprijinul jandarmilor montani la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.