Refugiul în pandemie a fost mâncarea. Astfel, consumul de alimente a crescut considerabil. Totodată, gătitul a fost metodă de relaxare, ca hobby și prilej de socializare.

Datele cercetării arată că românii au fost precauți la cumpărături și s-au orientat spre produse ambalate. Totodată, au gătit mai mult acasă după rețete sănătoase, arată cifrle studiului. Prepararea deserturilor de casă a fost în top.

Pandemia de Covid. Românii au consumat mai multe fructe și legume

De data aceasta, românii nu au avut nevoie de vreo reclamă pentru a consuma fructe și legume proaspete. Obiceiul s-a instalat și din dorința de a rămâne sănătoși natural, pentru creșterea imunității.

„În perioada pandemică, românii au fost atenţi la preţul alimentelor cumpărate (85%) şi s-au orientat către alimente neperisabile sau cu un termen de expirare mai generos (84%). Gătitul a fost hobby şi totodată motiv de socializare. Românii au încercat noi reţete (88%) şi tipuri de mâncare (86%), au pregătit deserturi de casă (82%), iar pentru 84% dintre ei, mâncarea a devenit o componentă importantă în viaţa lor socială. Totodată, a crescut consumul de alimente sănătoase: 38% dintre respondenţi au consumat mai multe fructe şi legume proaspete, iar 29% au băut mai mult ceai comparativ cu alţi ani”, arată studiul „Impactul pandemiei de COVID-19 asupra consumului de alimente”

Persoanele tinere au renunțat la obiceiurile nesănătoase

Cercetarea realizată de agenția media Starcom arată că tinerii au renunțat la obiceiurile considerate nesănătoase. Au luat masa mai mult în familie și au fost precauți la comandarea mâncării prin firmele de specialitate.

” Contextul pandemic a creat mediul perfect ca oamenii să gătească mai mult în casă, acordând o mai mare atenţie produselor folosite în prepararea mâncării, ingredientelor naturale sau chiar organice”, a explicat Andreea Zanfir, Consumer Insights & Research Coordinator, Starcom România, notează Agerpres.

S-a renunțat la băuturile carbogazoase

Studiul demonstrează că s-a renunțat la băuturile carbogazoase, peste 80% au refuzat să le mai cumpere.

Aproape 90% dintre ei au renunțat la  produsele cu aditivi, 86% au folosit ingrediente naturale sau organice în prepararea mâncării, iar 82% au evitat băuturile carbogazoase, transmite Starcom.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 806 persoane.