Florin Cîțu a anunțat marți, 25 mai, că Guvernul va merge mai departe cu relaxarea măsurilor de restricție. Aceasta va avea loc în trei etape.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor: 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de acest calendar. În ședința următoare de guvern ar trebui să avem – cred că ședința o să fie joi sau vineri – măsurile de la 1 iunie, relatează Antena3.

Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut și discuții cu cei care sunt afectați direct. Vom îmbunătăți unele măsuri în funcție de aceste discuții”, a precizat Florin Cîțu.

 Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare din 1 iunie

Premierul a mai vorbit și despre vaccinarea populației care, în ultimele zile, a avut o ușoară scădere.

„Vedem că avem cifre foarte bune în ceea ce privește reducerea ratei de pozitivare. Campania de vaccinare a avut rezultate.

Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane la ATI este acum la 600, a scăzut de la 1.600, numărul persoanelor pozitivate scade în fiecare zi. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe”, conchide Cîțu.

Totodată, premierul a atras atenția că nu a primit din partea ministerelor planurile de restructurare și reducerea de personal.

”Am cerut miniștrilor să facă reformă în propria ogradă. Poți începe cu o reorganizare simplă”, a spus Cîțu la Radio Guerilla.

De asemenea, Cîțu a adus în discuție reorganizarea pe care a făcut-o la Ministerul Finanțelor anul trecut și așteaptă din partea miniștrilor să ia act de cerințele lui.

”Este complicat, pentru că oamenii care sunt acolo își vor apăra interesele…Sunt tot felul de avize. Dar dacă vrei se poate. Anul trecut am reușit la Ministerul Finanțelor să reduc numărul de directori generali. Asta înseamnă și economii la buget.

Suntem în luna iunie în curând și nu s-a făcut așa ceva. Le spun colegilor din Guvern că nu vor primi acei bani la rectificare pentru a avea cheltuielile până la finalul anului acoperite. Dacă nu fac reformă”, a conchis Cîțu.