Aproape 500 de persoane au devenit miliardari la nivel global în ultimul an, iar 40 dintre aceștia au reușit să strângă o avere datorită produselor asociate cu pandemia de coronavirus, informează Deutshe Welle.

Conform celui mai recent clasamanet Forbes, Jeff Bezos a reușit să rămână pe primul loc ca și cel mai bogat om din lume. Totodată, șeful Tesla, Elon Musk, a reușit pentru o periodă scurtă de timp să-l depășească pe CEO-ul Amazon.

La nivel global există aproape 3.000 de persoane a căror avere depășește un miliard de dolari. Cum a fost de așteptat, cei mai mulți ,,miliardari pandemie” provin din China, 205 mai exact. În ciuda acestui fapt Statele Unite ale Americii rămân cu cei mai mulți miliardari din lume.

Miliardari datorită pandemiei de coronavirus

Cinci dintre noii miliardari din China au reușit să strângă avere datorită produselor de vaping:  cofondatorii Smoore International, Chen Zhiping şi Xiong Shaoming, şi cofondatorii RLX Technology, David Jiang, Wen Tilong şi Kane Wang, CEO-ul companiei.

Toți au o avere ce depășește un miliard de dolari. Cofondatorul și CEO-ul companiei BioNTech, Ugur Șahin, a reușit să-și pună în conturi aproape 4 miliarde de dolari. Amintim că firma este cea care produce vaccinul anti-COVID19 în parteneriat cu americanii de la Pfizer.

Un nou nume ce apare pe lista Forbes este Sergio Stevanto. Miliardarul este președintele la Stevanto Group, compania ce produce 100 de milioane de flacoane de sticlă pentru vaccinurile anti-COVID19. Averea lui se ridică la aproape 2 miliarde de dolari. De asemenea, CEO-ul Moderna Stéphane a ajuns la o avere netă de aproxiamtiv 4,3 miliarde de dolari.

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe 40 de persoane miliardari datorită produselor pe care le-au comercializat în lupta cu COVID-19. Cei mai mulți noi miliardari provin din China, iar cel mai bogat din lume a rămas CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. Pentru o scurtă perioadă de timp, Elan Musk l-a depășit la încasări.