Papa Francisc I s-a vaccinat miercuri împotriva COVID-19, în chiar prima zi a campaniei de vaccinare de la Vatican

Papa Francisc I a fost vaccinat împotriva Covid-19 miercuri, în chiar prima zi a campaniei de vaccinare începută la Vatican, a anunțat presa apropiată suveranului pontif.

Papa Francisc I are 84 de ani și a anunțat încă de săptămâna trecută că este programat pentru vaccinare.”Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”, a spus cu convingere suveranul pontif în interviul de săptămâna trecută.

Potrivit jurnaliştilor de la cotidianul argentinian La Nacion, respectiv de la revista iezuită americană America, ambii atât specialişti în chestiuni referitoare la Vatican, cât şi apropiaţi ai Papei, suveranul pontif a fost vaccinat miercuri la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea din Vatican,relatează Agerpres.

Sfântul Scaun nu a confirmat deocamdată informaţia, mai notează sursa citată. Purtătorul de cuvânt al papei Francisc, Matteo Bruni, a anunţat însă oficial începerea campaniei de vaccinare pentru cei aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi de la Vatican.

Papa Francisc I:”Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul”

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora”, a spus Papa Francisc,  într-un interviu acordat postului TV Canale 5.

În interviul televizat de duminică seara, Papa Francisc I a calificat opoziția față de vaccin drept o ”negare suicidară”. El a îndemnat la o ”alegere etică” esențială față de viață și față de sănătatea celorlalți.

Vaccin pentru trup și ”vaccin pentru suflet”

Opinia Papei Francisc I, declarațiile lui echilibrate și imunizarea lui prin vaccinare împotriva COVID-19 reprezintă un semnal de înaltă încredere în progresele lumii medicale și o dovadă de normalitate și de înțelepciune în lumea catolică. Campania de vaccinare începută la Vatican este o dovadă incontestabilă în acest sens. În mesajul său de Anul Nou, Papa Francisc I a spus că vaccinul anti-COVID-19 pentru trup este necesar și important, dar este esențial și un ”vaccin pentru suflet”.