Proiectul Parcul Natural Brassovia prinde contur cu sprijinul municipalității brașovene

Consiliul Local Brașov a aprobat  înființarea comisiei mixte care se va ocupa de proiectul Parcului Natural Brassovia. Din aceasta comisie fac parte trei consilieri locali, respectiv Cezar Crican (USR PLUS), Pamela Diaconu (PNL) și Raluca Stancu (PSD). De asemenea și inițiatorii proiectului, reprezentanți ai Primăriei și specialiști voluntari.

Înainte de a se vota hotărârea, doi dintre inițiatori, Flavius Stoican și Mihai Orleanu au prezentat pe scurt conceptul parcului. Ei au precizat că în parcul natural se vor putea desfășura activități recreative, sportive sau culturale, relatează Brașov Metropolitan .

Ce se va întâmpla cu comunitatea moto? Dar mai ales: motocicliști în parc?

După prezentarea conceptului parcului, consilierul local Marius Potea (PSD) a întrebat ce se va întâmpla cu „comunitatea moto”.

„Dacă se va înființa acest parc mare, pasionații de motociclism sau de plimbările cu ATV-urile nu vor putea practica sporturile moto pe o mare distanță în jurul Brașovului. Întrebarea mea este ce se va întâmpla cu cei din comunitatea moto”, a spus Marius Potea.

Inițiatorii proiectului i-au răspuns că în România sporturile moto sunt interzise în ariile protejate și în fondul forestier. Din punctul de vedere al acestora cele două concepte nu prea sunt compatibil și nici posibile. În același timp, cu adevărat, multe eforturi ale ecologiștilor ar fi zădărnicite prin distrugerea microclimatului de către fanii sporturilor moto.

„Cred că ar fi nevoie de clarificarea acestui sport prin legislație. Parcul natural nu exclude sporturile moto. De altfel, în acest moment nu este reglementat legal nici ciclismul montan”, a precizat Flavius Stoican.

Allen Coliban nu exclude practicarea sporturilor moto în parc

Primarul Brașovului, Allen Coliban, nu a exclus posibilitatea ca în viitorul parc natural să se poată practica sporturi moto. Condițiile însă ar trebui bine stabilite și respectate.

„Deocamdată, în România nu este reglementată legal aceasta activitate sportivă, tot mai populară în țara noastră. Poate că ar trebui reglementată”, a declarat primarul Allen Coliban.