Mai mulți reprezentanți de la USR PLUS i-au prins în flagrant pe cei de la PSD și AUR în timă ce votau la două mâini, în noaptea de luni spre marți, amendamentele depuse la legea bugetului 2021.

Irineu Darău, senator USR PLUS, a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare în care deputatul Ciprian Titi Stoica, membru AUR, a votat în locul unui coleg.

”Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit. Emanuel Ungureanu a demonstrat cum un parlamentar PSD vota la două mâini. Nici AUR nu se lasă mai prejos: l-am surprins pe Ciprian-Titi Stoica, parlamentar AUR, făcând același lucru. Ce bine ar fi să nu avem hoție măcar în Parlament!”, a scris Darău pe Facebook.

Vot cu două mâini din partea parlamentarilor de la AUR și PSD

De asemenea, un alt coleg de-a lui Irineu Darău, deputatul Filip Havarneau a postat și eu o înregistrare video în care tot un parlamentar AUR a votat în locul unui coleg.

”Nu vă supărați, se votează la o singură cartelă. Este al nouălea vot pe care-l dați la două cartele. Nu se poate”, îi atrage el atenția colegului de la AUR.

”AUR FURĂ și îmi explică de ce este în regulă. Al 3lea deputat prins în ultima jumătate de oră că votează cu mai multe cartele. Repede au sărit și colegii lui să îi ia apărarea că totul este normal, așa se face. Am sperat că AURUL doar votează cu PSD, nu că le-au luat și din metehnele vechi. Trist. Acesta nu este Parlamentul în care vreau să fiu!”, a scris Havarneanu pe Facebook.

Luni noaptea, deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a postat un videoclip prin care o deputată PSD vota, de asemenea, în locul unei colege.

„Complet ilegal, o doamnă deputat de la PSD votează și pentru colega de bancă, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului. Pur și simplu nu se pot abține să nu încalce legea pesediștii…”, a scris Emanuel Ungureanu, luni seara, pe Facebook.