Singurii care au menționat că sunt prezenți, dar nu votează  au fost parlamentarii UDMR.

PSD a înregistrat la Parlament proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, pe 9 februarie,

În fapt, social -democrații au scos din lege exact ceea ce au introdus în 2015.

Legea 96/2006 prevede ca parlamentarii cu 3 mandate încheiate să încaseze pensie specială ”în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”. Aceste venituri scad cu 20% pentru parlamentarii cu 2 mandate si cu 40% pentru cei cu un singur mandate încheiat .

Imediat, după vot, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație pe această temă.

„Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze și să se afunde în proceduri.

Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale”, spune Marcel Ciolacu.

Cât ne costă pensiile speciale ale parlamentarilor

Ordonanța pe care urmează să o dea Guvernul Cîțu scapă România de o cheltuială în valoare de zece milioane de euro pe an.

Pensia media a unui fost parlamentar se apropie de 6000 de lei pe lună. Un pensionar normal, după câțiva ani buni de muncă poate primi sub 800 de lei.

Parlamentarii rămân fără pensii speciale. Ce spune ministrul Muncii

Deși nu au avut ei această inițiativă, liberalii nu ezită să laude eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Raluca Turcan, ministrul Muncii(PNL) a făcut, de asemnea, o precizare, despre eliminarea acestor pensii.

„ Este un gest de respect față de milioanele de pensionari din țară, acela de a crea un sistem de pensii echitabil și corect, care să nu mai permită ca unii pensionari din România (mulți fără a îndeplini nici criteriul vârstei, nici pe cel al stagiului de cotizare) să aibă o pensie medie de peste 9 000 lei, în timp ce pentru 5 milioane de pensionari pensia medie este de 1 500 lei” .