Astfel, deputații și senatorii au lansat un apel,  astfel încât oamenii să profite de posibilitatea vaccinării, pentru că aceasta este singura modalitate de a pune capăt pandemiei și de a reveni la viața normală, susțin politicienii maghiari.

Credem că imunizarea reduce consecințele negative ale coronavirusului și, astfel, protejează familiile noastre și întreaga comunitate de contaminarea cu acest virus. O vaccinare adecvată reduce incidența deceselor provocate de infectarea cu COVID-19„, precizează grupul parlamentar UDMR.

Campania de vaccinare anti-Covid fără fake-news

Reprezentanții UDMR susțin că transmiterea știrilor false despre vaccinul Covid-19 fac mult rău populației, în contextul actual, când presiunea, teama, incertitudinea planează.

Având în vedere că în ultima perioadă, în spațiul public, au apărut mai multe informații false, care încurajează societatea să se opună vaccinării, grupul parlamentar al UDMR a decis, în unanimitate, să acționeze responsabil și să se angajeze în promovarea campaniei de vaccinare„, precizează liderii UDMR.

Printre cele mai vehiculate informații false, chiar haioase, despre vaccinul anti-Covid se numără faptul că produce modificări genetice ori că, în fapt, ar conține substanțe care provoacă alte boli grave.

Toate aceste ipoteze sunt respinse vehement de către oamenii de știință și de medici.

Cum se desfășoară vaccinarea în România

În această fază sunt incluse categoriile sociale vulnerabile, expuse riscului de infectare, cum ar fi profesorii, lucrătorii din administrația publică, iar în ultima etapă de vaccinare se pot imuniza toți cei interesați, vaccinul fiind gratuit și  voluntar.

Colegiul Medicilor din România alături de cadrele universitare organizează, deasemenea, dezbateri pe tema vaccinului anti-Covid, astfel încât informația să nu ajungă trunchiată la populație.

Până la acest moment, s-au vaccinat peste 13 000 de cadre medicale și nu au raportat reacții adverse necunoscute sau de netolerat.

Toate mesajele medicilor după vaccinare au fost, de asemenea, de încurajare a populației să se vaccineze.

Nu doare, nicio modificare genetică, este singura șansă să scăpăm de pandemie”, au fost cele mai frecvente mesaje transmise de către cei care s-au vaccinat anti-Covid.