Datorită temperaturilor reduse și a ninsorilor abundente din ultimele zile, pârtia de schi de la  Valea Mare și-a deschis porțile pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Administratorul pârtiei Valea Mare, Ioan Oprea, a susținut că va pune în funcțiune și tunurile de zăpadă pentru pregătirea pârtiei. ,,Pârtia va fi imbecabilă”, a adăugat Ioan Oprea.

Programul  de funcționare a pârtiei Valea Mare, în cursul săptămânii, este între orele 12.00 și 20.00, iar pe timp de weekend, programul va fi între 09.00 și 20.00.  O urcare cu schiliftul costă 4 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii.

Pentru un abonament de zi, adulții vor plăti 80 de lei, iar abonamentul pentru copii este de 60 de lei. Lungimea pârtiei din Valea Mare este de 600 de metri și este dotată cu un schi-lift cu 70 de locuri. De asemenea, pârtia e echipată cu o instalație nocturnă și cu un centru de închiriere a echipamentelor sportive.

„Avem şi o scoală de schi (…) şi respectăm măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Pe pârtie se schiază în prezent în condiţii destul de bune, dar dacă mai ninge, aşa cum spun meteorologii, şi vom putea pune şi tunurile de zăpadă atunci va fi impecabilă în weekend„, a  mai declarat Ioan Oprea, administratorul pârtiei din Valea Mare.

Pârtia de schi din Întorsura Buzăului

Începând din 15 ianuarie, pârtia de schi din Întorsura Buzăului va fi deschisă. Turiștii din împrejurimi pot beneficia de un schipass gratuit. Administratorul pârtiei, Raul Călin Apăfaian, a declarat pentru AGERPRES că se așteaptă la un număr considerabil de turiști. Stratul de zăpadă a ajuns să măsoare până la 20 de centimetri.

„Vineri vom deschide pârtia, iar programul va fi între 11,00 şi 21,00 pentru că avem şi iluminare nocturnă. Deşi activitatea se desfăşoară în aer liber, vom lua măsuri pentru respectarea regulilor sanitare impuse în contextul pandemiei, deci ne vom asigura că se păstrează distanţarea fizică la schilift. Preţul va fi între 3 şi 5 lei, dar turiştii care fac dovada că sunt cazaţi la pensiunile din zonă vor avea schipass gratuit”, a mai spus administratorul pârtiei din Întorsura Buzăului.

Pârtia din Întorsura Buzăului are trei tronsoane cu lungimi de 100 și 300 de metri, cu diverse grade de dificultate. De asemenea, Întorsura Buzăului are pârtii de agrement și pentru copii.

Persoanele care vor veni în zona Întorsura Buzăului au posibilitatea de a vizita barajul de la Siriu, cascada Urlătoarea, mănăstirile de la Sita Băzăului și Valea Mare.

O atracție aparte e reprezentată de Rezervația de zimbri de la Vama Buzăului.