În perioada dificilă a pandemiei pe care o traversează, înaltul prelat îndemnă credincioșii să nu uite că îl au permanent alături pe Isus.

„De fapt, acesta este mesajul plin de bucurie al Paştelui: Isus a înviat şi este cu noi în toate împrejurările. Cine altcineva ar da speranţă multora astăzi, în timpul pandemiei, ca să privească în viitor cu încredere? Şi de la cine primesc puterea de a lucra pentru un viitor mai bun, în circumstanţe care par deseori disperate? Prezenţa vie, iubitoare şi încurajatoare a lui Isus înseamnă pentru mulţi creştini nu numai forţa pentru a supravieţui, ci şi darul de a trăi pentru alţii”, spune episcopul Iosif Csaba Pal.

Înaltul prelat catolic pune accent pe prezenţa credincioşilor în comunitate, în biserică, aceasta fiind un mod de a-I mulţumi lui Isus şi un pas înainte pe calea credinţei.

„Cei care au fost atinşi de prezenţa lui Isus se adună cu bucurie pentru a-L saluta pe Domnul cel Înviat, pe Isus Cel care trăieşte printre noi, pentru a-I mulţumi, pentru a se împărtăşi din viaţa Lui, din nou şi din nou. (…). dar nu merg cu adevărat înainte, dacă eu nu am făcut ceva pentru a fi un membru constructiv al comunităţii lui Cristos, ca mai apoi această comunitate a lui Cristos să se îndrepte cu adevărat către oamenii suferinzi. Dacă doar atât s-a întâmplat că Dumnezeu mi-a dat şi eu doar am consumat ceea ce El mi-a dat, dar din partea mea nu a existat un pas către El şi către comunitatea Lui, atunci rămân pe dinafară.

Deci, pentru ca harul să funcţioneze în noi, nu putem privi comunitatea doar de la distanţă. Trebuie să conlucrăm cu ea şi în ea. Chiar şi bolnavii care, nu din vina lor nu pot merge la Sfânta Liturghie, se pot implica, aşa cum pot, îşi unesc suferinţa lor cu suferinţa lui Isus, oferind-o pe aceasta pentru membrii comunităţii şi astfel chiar îşi fac partea lor‟, afirmă episcopul.

Isus este forța credincioșilor

Chiar şi în timpul pandemiei de coronavirus, spune episcopul diecezan de Timişoara, credincioşii pot face lucruri bune. Deşi pot părea mărunte,acestea sunt importante, unul dintre acestea fiind spovedania.

„Acest gest atât de mic, că mă ridic, mă duc acolo, îmi mărturisesc păcatele cu căinţă, având hotărârea că voi îndrepta ceea ce este posibil şi cer harul lui Dumnezeu, pentru ca să nu mai păcătuiesc, reprezintă o mică parte. (…). Iubiţi fraţi şi surori, această apropiere a Celui Înviat este forţa noastră. Să ducem apropierea Lui tuturor oamenilor! Cu aceste gânduri, le doresc tuturor dragilor mei fraţi şi surori un Paşte fericit şi un timp pascal binecuvântat!‟, mai transmite episcopul Iosif Csaba Pal, în pastorala de Sfintele Paşti.