Printre proiectele pe care Primăria comunei Căianu Mic, din Bistriţa-Năsăud le are în vedere pentru anul în curs, se numără: extinderea rețelei de apă și canalizare, finalizarea asfaltării străzilor din comună, internet gratuit, mașină de pompieri, cabinet medical, finalizarea sălii de sport, reabilitarea a două cămine culturale și inițierea construirii a mai multor capele. Totodată, în acest mandat, primarul Paul Ştir doreşte să atragă un investitor pentru a asigura noi locuri de muncă în comună.

Ne facem planuri pentru acest an. Încercăm să creionăm și să schițăm ideile noastre pe care vrem să le punem în practică anul acesta.
E greu să îți fixezi obiective doar pentru un an. În administrație, obiectivele sunt, de regulă, pe lungimea unui mandat întreg fie că vorbim vorbim de infrastructură rutieră, apă, canal, școli , partea de cultură… Sunt deja la al treilea mandat și încă mai avem lucruri de făcut“, a declarat Paul Știr într-un interviu LIVE, pentru Info Bistrița și Pro Politica.

Primarul a ţinut să amintească faptul că pe partea de infrastructură solară, comuna nu are probleme, iar una dintre priorităţi este ca fiecare şcoală să funcţioneze în cele mai bune condiţii.

Două cămine culturale intră în renovări masive

Cu privire la proiectele în derulare, acestea sunt constituite din mai multe obiective ţintă, pe anul 2021.

Vom finaliza lucrările de asfaltare a străzilor, cu tot ceea ce înseamnă șanțuri betonate, cu acces la proprietățile oamenilor, în curțile și gospodăriile cetățenilor, astfel încât nimeni să nu fie stânjenit, să își poată desfășura activitățile gospodărești în cele mai bune condiții.

De asemenea, anul acesta este anul în care vor demara și lucrările la infrastructura de apă și canal, partea de extinderi, acolo unde mai este cazul. Tot anul acesta, vor demara lucrările de modernizare la două cămine culturale, din localitățile Căianu Mare și Ciceu Poieni, obiective pentru care avem o finanțare de 500 000 de euro, fonduri europene“, a precizat Paul Știr.

Paul Ştir vrea să reabiliteze şi Primăria

În mandatul de faţă, va fi reabilitat şi sediul Primăriei Căianu Mic, prin efectuarea unei lucrări ample care prevede amenajarea şi dotarea mai multor spaţii, în folosul oamenilor.

Când vorbesc de sediul primăriei, nu vorbesc neapărat de sporirea confortului angajaților. Vor fi lucrări de extindere a sediului administrativ Căianu Mic. În partea din spate vom amenaja o remiză pentru mașina de pompieri, pentru că intenționăm să achiziționăm și o mașină de pompieri. Se va amenaja o bibliotecă, arhivă și avem în plan și alte lucruri frumoase, un cabinet medical pe care să-l administrăm noi, primăria“, a spus primarul Paul Ştir.

În parteneriat cu DSP, în cadrul Primăriei Căianu Mic activează un angajat asistent comunitar a cărui responsabilitate este cea de a asigura nevoile de bază ale cetăţenilor, din punct de vedere medical. În acest sens, de-a lungul timpului primăria a cumpărat mai multe echipamente medicale care vor fi baza viitorului cabinet medical.

Sănătatea va fi una dintre principalele priorități ale administrației locale. De câțiva ani încoace, în planul de achiziții publice al primăriei Căianu Mic am inclus achiziția unor consumabile, obiecte de inventar sau chiar mijloace fixe care țin de partea aceasta de îngrijire a populației. În 2020, am am achizționat chiar și un EKG, care este proprietatea Primăriei Căianu Mic.

După finalizarea lucrărilor de modernizare a sediului primăriei, toate aparatele pe care noi le-am achiziționat, le vom monta și le vom ansambla în cadrul cabinetului medical și vom încerca să venim în sprijinu cetățenilor prin asistentul nostru medical, în măsura în care avem și pârghiile necesare“, a precizat Paul Știr.

Lucrările de la sala de sport a comunei vor continua, de asemenea, în cursul acestui an, printr-o investiţie finanţată prin Campania Naţională de Investiţii. Conform primarului, acesta estimează că lucrările vor fi finalizate undeva în perioada septembrie-octombrie 2021.