Banii au fost virați deja în trezorerii, iar reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice se vor asigura că este respectat calendarul de plăți.

 „Casele Județene de Pensii au solicitat Agenției Naționale de Administrare Fiscală transmiterea în regim de urgență către trezorerii a dispozițiilor bugetare reprezentând plățile de pensii pentru ianuarie 2021. Ulterior, au fost întocmite ordinele de plată către Poșta Română și au fost virate sumele pentru pensiile ce urmează a fi plătite la domiciliu în ianuarie 2021.

Reamintesc că, pentru pensionarii care au optat să își primească drepturile bănești acasă, plata se face prin Convenție între datele de 1 și 15 ale fiecărei luni , a menționat Raluca Turcan.

Cu cât vor crește pensiile

Peste 4 milioane de pensionari așteaptă majorarea venitului lunar după un an de muncă, iar anunțul majorării a tot fost anunțat din vara anului trecut.

La finalul mandatului de ministru al Muncii, Violeta Alexandru, le transmitea pensionarilor că veniturile lor vor crește cu 20% la începutul anului 2021, apoi după aprobarea bugetului pentru anul în curs cu încă 20%, din luna iunie ac.

La fel se va proceda și cu alocațiile copiilor, creșterea cu 20% va intra în vigoare de luna aceasta.

Ce se va întâmpla cu pensiile speciale în 2021

În ceea ce privește legea salarizării, legea pensiilor, premierul Cîțu spune că plafonarea salariilor din administrație înseamnă o economie la bugetul de stat în valoare de 12 miliarde de lei, iar  amânarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți şi vicepreședinți de consiliu județean înseamnă un plus la buget de 600 de milioane de lei.

Totodată , neindexarea în anul 2021 cu rata medie anuală a inflației a pensiilor de serviciu, pensiilor militare de stat și indemnizațiilor pentru limită de vârstă ale parlamentarilor înseamnă pentru statul român o economie de 400 milioane de lei.

Această decizie a generat nemulțumiri ale sindicatelor care au anunțat proteste ample, dacă salariile și pensiile speciale vor fi înghețate.