Un miting este anunțat vineri, 11 iunie, în fața sediului central al Partidului Național Liberal, la Ministerul Muncii și Președinția României.

La protest sunt așteptate maxim 100 de persoane, iar evenimentul ce va avea loc vineri se derulează sub titulatura ,, Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari“.

Pensionarii acuză politicienii că nu au respectat legea privind creșterea punctului de pensie. De asemenea, ei susțin că au încălcat și legea promulgată de către Klaus Iohannis privind intedexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie.

Pensionarii ies în stradă

Federaţia Naţională “Solidaritatea Pensionarilor din România”(FNSPR) se arată împotriva programului introdus de Cîțu, program ce, după părerea lor ,, duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”.

De asemenea, protestul ce urmează să aibă loc pe 11 iunie visează și modul în care Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale tot amână primirea FNSPR în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV).

Protestul anunțat va începe la ora 11:00 în fața Ministerului Muncii și va dura până la ora 12.00. După care, între orele 13:00 – 14:00 la Preşedinţia României – perimetrul statuii Leul. Pensionarii se vor aduna în fața sediului central al Partidului Naţional Liberal între orele 15:00-16:00.

Indexarea pensiilor scoate oamenii în stradă

Executivul a anunțat oficial că are de gând ca mecanismul de indexare a pensiilor să fie format din întreaga inflație anuală și din jumătate din creșterea anuală a salariului mediu brut pe economie.

Totodată, guvernanții susțin că se are în vedere mai multe mecanisme împotriva indexării ”ad-hoc” a punctului de pensie, relatează capital.ro.

Vineri, 11 iunie, Federaţia Naţională “Solidaritatea Pensionarilor din România”(FNSPR) organizează un protest sub titulatura ,, Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari“.