Obișnuiți ca poștașul să vină la ușă la data fixă de primire a pensiei, vârstnicii spun că habar nu au cum să folosească un bancomat. Ba mai mult, se plâng că autoritățile au uitat că sunt bolnavi și acest lucru le îngreunează zilele.

Astfel, Poșta Română s-a văzut nevoită să facă precizări. Susține că este doar un proiect în derulare, iar totul se face gradual.

”Poșta Română, în momentul de față, ca să clarificăm orice semn de întrebare cu privire la acest proiect, nu vizează migrarea pensiilor pe card. Ci Poșta Română are o politică de incluziune financiară. Această politică de incluziune financiară vizează dezvoltarea portofoliului de servicii al Poștei Române în mediul rural și urban. Nu vorbim sub nicio formă de luarea acestor beneficii pe care oamenii din mediul rural și nici nu ne dorim să facem ceva forțat. Ceea ce ne dorim noi în acest moment, și afirm acest lucru cu tărie, și vreau să transmit și o asigurare tuturor pensionarilor că poștașul vine în continuare la ușa acestora și le va aduce pensia”, a transmis la Antena 3, directorul Poștei Române, Horia Grigorescu.

Poșta Română face precizări.Pensionarii, speriați de bancomate

Potrivit acestuia, tot mai mulți oameni care ies la pensie preferă să obțină venitul pe card. Prin urmare, Poșta Română se va adapta acestor condiții, de a implementa plata pensiilor cu cardul, însă, nu va renunța la poștași, acolo unde există nevoie de ei.

” Noi știm și suntem conștienți de rolul pe care poștașii îl au în comunitățile în care își desfășoară activitatea, însă, ce venim și propunem, este răspunderea în noua realitate a anului 2021.Mai exact, mă refer la faptul că din ce în ce mai mulți oameni care ies la pensie migrează spre această zonă a primirii pensiei pe card. Mai mult decât atât, vrem să fim în piață în momentul în care această migrare pe card a pensiilor are loc și Poșta Română să poată fi în continuare furnizorul distribuirii pensiilor către toți oamenii, fie că vorbim despre oamenii care sunt pe card, fie că vorbim despre cei care optează pentru distribuirea cash în continuare a pensiei”, a subliniat Horia Grigorescu, la sursa citată mai sus.